Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1380
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Дейниченко, Григорій Вікторович | - |
dc.contributor.author | Терешкін, Олег Георгійович | - |
dc.contributor.author | Горєлков, Дмитро Вікторович | - |
dc.contributor.author | Шевченко, Ірина Вадимівна | - |
dc.date.accessioned | 2022-06-21T10:18:32Z | - |
dc.date.available | 2022-06-21T10:18:32Z | - |
dc.date.issued | 2015 | - |
dc.identifier.citation | Дейниченко Г. В., Терешкін О. Г., Горєлков Д. В., Шевченко І. В. Дослідження процесів комбінованого способу очищення плодів гарбуза. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2015. Вип. 1(21). C. 131-139. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1380 | - |
dc.description.abstract | Проаналізовано основні поширені способи очищення гарбуза від насіння та шкірки, виявлено низку недоліків та запропоновано шляхи вирішення проблемних питань. Запропоновано використання комбінації процесів теплової та механічної обробки для очищення гарбуза, наведено основні результати попередніх досліджень, подано геометричну форму робочих органів. | uk_UA |
dc.description.abstract | The article analyzes the main common methods of cleaning pumpkin seeds and peel. A number of shortcomings and proposed solutions to problems are identified. The use of a combination of thermal processes and mechanical operation for cleaning the pumpkin is proposed. The main results of previous studies and geometry of working organs are presented. The influence of temperature pre-heat treatment and duration of treatment pumpkin fruits on cutting force as the main indicator that determines the quality indicators cleaning process of the skin. Analysis of the combined treatment of melons based on pumpkins is carried out. The results of the study, which allow to make the necessary design calculations of the basic units of the device for peeling fruits of a pumpkin in a combined way, as well as the development of design documentation are presented. | - |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | Харківський державний університет харчування та торгівлі | uk_UA |
dc.subject | процес очищення | uk_UA |
dc.subject | гарбуз | uk_UA |
dc.subject | пропарювання | uk_UA |
dc.subject | якість очищення | uk_UA |
dc.subject | ріжуча крайка | uk_UA |
dc.subject | очистка | uk_UA |
dc.subject | тыква | uk_UA |
dc.subject | пропаривание | uk_UA |
dc.subject | качество очистки | uk_UA |
dc.subject | режущая кромка | uk_UA |
dc.subject | cleaning process | uk_UA |
dc.subject | pumpkin | uk_UA |
dc.subject | steaming | uk_UA |
dc.subject | the quality of cleaning | uk_UA |
dc.subject | cutting edge | uk_UA |
dc.title | Дослідження процесів комбінованого способу очищення плодів гарбуза | uk_UA |
dc.title.alternative | Investigation of the processes of a combined method of cleaning pumpkin fruits | - |
dc.type | Article | uk_UA |
Appears in Collections: | Випуск 1 (21) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Pt_2015_1_15.pdf | 280.76 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.