Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1380
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorДейниченко, Григорій Вікторович-
dc.contributor.authorТерешкін, Олег Георгійович-
dc.contributor.authorГорєлков, Дмитро Вікторович-
dc.contributor.authorШевченко, Ірина Вадимівна-
dc.date.accessioned2022-06-21T10:18:32Z-
dc.date.available2022-06-21T10:18:32Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.citationДейниченко Г. В., Терешкін О. Г., Горєлков Д. В., Шевченко І. В. Дослідження процесів комбінованого способу очищення плодів гарбуза. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2015. Вип. 1(21). C. 131-139.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1380-
dc.description.abstractПроаналізовано основні поширені способи очищення гарбуза від насіння та шкірки, виявлено низку недоліків та запропоновано шляхи вирішення проблемних питань. Запропоновано використання комбінації процесів теплової та механічної обробки для очищення гарбуза, наведено основні результати попередніх досліджень, подано геометричну форму робочих органів.uk_UA
dc.description.abstractThe article analyzes the main common methods of cleaning pumpkin seeds and peel. A number of shortcomings and proposed solutions to problems are identified. The use of a combination of thermal processes and mechanical operation for cleaning the pumpkin is proposed. The main results of previous studies and geometry of working organs are presented. The influence of temperature pre-heat treatment and duration of treatment pumpkin fruits on cutting force as the main indicator that determines the quality indicators cleaning process of the skin. Analysis of the combined treatment of melons based on pumpkins is carried out. The results of the study, which allow to make the necessary design calculations of the basic units of the device for peeling fruits of a pumpkin in a combined way, as well as the development of design documentation are presented.-
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарківський державний університет харчування та торгівліuk_UA
dc.subjectпроцес очищенняuk_UA
dc.subjectгарбузuk_UA
dc.subjectпропарюванняuk_UA
dc.subjectякість очищенняuk_UA
dc.subjectріжуча крайкаuk_UA
dc.subjectочисткаuk_UA
dc.subjectтыкваuk_UA
dc.subjectпропариваниеuk_UA
dc.subjectкачество очисткиuk_UA
dc.subjectрежущая кромкаuk_UA
dc.subjectcleaning processuk_UA
dc.subjectpumpkinuk_UA
dc.subjectsteaminguk_UA
dc.subjectthe quality of cleaninguk_UA
dc.subjectcutting edgeuk_UA
dc.titleДослідження процесів комбінованого способу очищення плодів гарбузаuk_UA
dc.title.alternativeInvestigation of the processes of a combined method of cleaning pumpkin fruits-
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Випуск 1 (21)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2015_1_15.pdf280.76 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.