Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13579
Назва: Вплив селену на врожайність і вміст цукрів часнику озимого
Інші назви: Влияние селена на урожайность и содержание сахаров чеснока озимого
Effect of selenium on the productivity and content of sugars of winter garlic
Автори: Яровий, Г.І.
Пузік, Л.М.
Чечуй, О.Ф.
Філімонова, О.І.
Ключові слова: Garlic sativum L.;селен;урожайность;сахара;сахароза;глюкоза;интенсивность дыхания;урожайність;цукри;інтенсивність дихання
Дата публікації: 20-гру-2017
Видавництво: Харків : ХНАУ
Бібліографічний опис: Яровий Г.І., Пузік Л.М., Чечуй О.Ф., Філімонова О.І. Вплив селену на врожайність і вміст цукрів часнику озимого. Вісн. ХНАУ. Серія : Рослинництво, селекція і насінництво, плодоовочівництво і зберігання. 2017. №2. С. 151-157.
Короткий огляд (реферат): G.I. Yarovoy, L.M. Puzik, H.F. Chechui, O.I. Filimonova. Effect of selenium on the productivity and content of sugars of winter garlic. The content of total sugars, sucrose, glucose, as well as the intensity of respiration during the storage of garlic bulbs after selenium treatment during the vegetative process under artificial cooling conditions has been studied. The results also show the productivity of garlic after selenium treatment. It is revealed that the treatment of plants with selenium increases the glucose content while reducing the rate of sucrose hydrolysis during storage, which contributes to the preservation of the quality of plant products and the extension of the terms of storage.  
Г.И. Яровой, Л.М. Пузик, Е.Ф. Чечуй, Е.И. Филимонова. Влияние селена на урожайность и содержание сахаров чеснока озимого. Исследовано содержание общих сахаров, сахарозы, глюкозы, а также интенсивность дыхания при хранении луковиц чеснока после обработки селеном в процессе вегетации в условиях искусственного охлаждения. Также приведен учет урожайности чеснока после обработки селеном. Выявлено, что обработка растений селеном увеличивает содержание глюкозы с одновременным уменьшением скорости гидролиза сахарозы в процессе хранения, что способствует сохранению качества растительной продукции и продлению сроков ее хранения.
Яровий Г.І., Пузік Л.М., Чечуй О.Ф., Філімонова О.І. Вплив селену на врожайність і вміст цукрів часнику озимого. Досліджено вміст загальних цукрів, сахарози та інтенсивність дихання під час зберігання цибулин часнику після обробки селеном у процесі вегетації в умовах штучного охолодження. Також наведено облік урожайності часнику після обробки селеном. Виявлено зменшення швидкості гідролізу сахарози з одночасним зменшенням інтенсивності дихання після обробки селеном, що сприяє збереженню якості рослинної продукції та збільшенню тривалості її зберігання.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13579
Розташовується у зібраннях:Вісник Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва. Серія "Рослинництво, селекція і насінництво, плодоовочівництво і зберігання" №2

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Vkhnau_roslyn_2017_2_20.pdf1.09 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.