Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13579
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorЯровий, Г.І.-
dc.contributor.authorПузік, Л.М.-
dc.contributor.authorЧечуй, О.Ф.-
dc.contributor.authorФілімонова, О.І.-
dc.date.accessioned2022-11-14T17:54:58Z-
dc.date.available2022-11-14T17:54:58Z-
dc.date.issued2017-12-20-
dc.identifier.citationЯровий Г.І., Пузік Л.М., Чечуй О.Ф., Філімонова О.І. Вплив селену на врожайність і вміст цукрів часнику озимого. Вісн. ХНАУ. Серія : Рослинництво, селекція і насінництво, плодоовочівництво і зберігання. 2017. №2. С. 151-157.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13579-
dc.description.abstractG.I. Yarovoy, L.M. Puzik, H.F. Chechui, O.I. Filimonova. Effect of selenium on the productivity and content of sugars of winter garlic. The content of total sugars, sucrose, glucose, as well as the intensity of respiration during the storage of garlic bulbs after selenium treatment during the vegetative process under artificial cooling conditions has been studied. The results also show the productivity of garlic after selenium treatment. It is revealed that the treatment of plants with selenium increases the glucose content while reducing the rate of sucrose hydrolysis during storage, which contributes to the preservation of the quality of plant products and the extension of the terms of storage.  uk_UA
dc.description.abstractГ.И. Яровой, Л.М. Пузик, Е.Ф. Чечуй, Е.И. Филимонова. Влияние селена на урожайность и содержание сахаров чеснока озимого. Исследовано содержание общих сахаров, сахарозы, глюкозы, а также интенсивность дыхания при хранении луковиц чеснока после обработки селеном в процессе вегетации в условиях искусственного охлаждения. Также приведен учет урожайности чеснока после обработки селеном. Выявлено, что обработка растений селеном увеличивает содержание глюкозы с одновременным уменьшением скорости гидролиза сахарозы в процессе хранения, что способствует сохранению качества растительной продукции и продлению сроков ее хранения.uk_UA
dc.description.abstractЯровий Г.І., Пузік Л.М., Чечуй О.Ф., Філімонова О.І. Вплив селену на врожайність і вміст цукрів часнику озимого. Досліджено вміст загальних цукрів, сахарози та інтенсивність дихання під час зберігання цибулин часнику після обробки селеном у процесі вегетації в умовах штучного охолодження. Також наведено облік урожайності часнику після обробки селеном. Виявлено зменшення швидкості гідролізу сахарози з одночасним зменшенням інтенсивності дихання після обробки селеном, що сприяє збереженню якості рослинної продукції та збільшенню тривалості її зберігання.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків : ХНАУuk_UA
dc.subjectGarlic sativum L.uk_UA
dc.subjectселенuk_UA
dc.subjectурожайностьuk_UA
dc.subjectсахараuk_UA
dc.subjectсахарозаuk_UA
dc.subjectглюкозаuk_UA
dc.subjectинтенсивность дыханияuk_UA
dc.subjectурожайністьuk_UA
dc.subjectцукриuk_UA
dc.subjectінтенсивність диханняuk_UA
dc.titleВплив селену на врожайність і вміст цукрів часнику озимогоuk_UA
dc.title.alternativeВлияние селена на урожайность и содержание сахаров чеснока озимогоuk_UA
dc.title.alternativeEffect of selenium on the productivity and content of sugars of winter garlicuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Вісник Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва. Серія "Рослинництво, селекція і насінництво, плодоовочівництво і зберігання" №2

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Vkhnau_roslyn_2017_2_20.pdf1.09 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.