Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13404
Назва: Основные резервы повышения эффективности производства картофеля в Республике Беларусь
Інші назви: Основні резерви підвищення ефективності виробництва картоплі в Республіці Білорусь
The basic reserves of potato production efficiency increase in the Republic of Belarus
Автори: Королевич, Н. Г.
Оганезов, И. А.
Ключові слова: картофель;резервы;производство;хранение;картопля;резерви;ефективність;виробництво;сорт;зберігання;potatoes;reserves;efficiency;production;variety;storage
Дата публікації: 2018
Видавництво: ХНТУСГ
Бібліографічний опис: Королевич Н. Г., Оганезов И. А. Основные резервы повышения эффективности производства картофеля в Республике Беларусь. Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства, Вип. 193 «Економічні науки». 2018. С. 216-228.
Серія/номер: Вісник Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка, № 193;
Короткий огляд (реферат): Цель исследований состоит в разработке научно-обоснованных предложений по повышению эффективности производства и реализации картофеля с учетом особенностей основных хозяйств-товаропроизводителей Минской области Республики Беларусь. Методы исследования: абстрактно-логический, монографический, расчетно-конструктивный, экономико-статистический. На основании проведенных лабораторно-полевых и хозяйственных испытаний и исследований в КУП «Минская овощная фабрика» были выявлены основные резервы увеличения производства картофеля в сельскохозяйственных организациях Минской области. Элементы научной новизны заключаются в выявлении и обосновании практических возможностей использования новых отечественных и зарубежных сортов картофеля и регулируемого автоматизированного электропривода с микропроцессорным управлением в специализированных картофелехранилищах в отечественных хозяйствах.
Мета досліджень полягає в розробці науково обґрунтованих пропозицій щодо підвищення ефективності виробництва і реалізації картоплі з урахуванням особливостей основних господарств-товаровиробників Мінської області Республіки Білорусь. Методи дослідження: абстрактно-логічний, монографічний, розрахунково-конструктивний, економіко-статистичний. На підставі проведених лабораторно-польових і господарських випробувань і досліджень в КУП «Мінська овочева фабрика» були виявлені основні резерви збільшення виробництва картоплі в сільськогосподарських організаціях Мінської області. Елементи наукової новизни полягають у виявленні та обґрунтуванні практичних можливостей використання нових вітчизняних і зарубіжних сортів картоплі та регульованого автоматизованого електроприводу з мікропроцесорним управлінням у спеціалізованих картоплесховищах у вітчизняних господарствах.
The aim of the research is to develop scientifically sound proposals for increasing the efficiency of potato production and marketing, taking into account the specific features of the main farming enterprises in the Minsk region of the Republic of Belarus. Research methods: abstractlogical, monographic, computational-constructive, economic-statistical. Based on the conducted laboratory and field tests and studies in the Municipal Unitary Enterprise «Minsk Vegetable Factory», the main reserves of potato production increase in agricultural organizations of the Minsk region were revealed. Elements of scientific novelty consist in revealing and substantiating practical possibilities of using new domestic and foreign potato varieties and a regulated automated electric drive with microprocessor control in specialized potato storage facilities in domestic farms.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13404
Розташовується у зібраннях:Випуск 193: Економічні науки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
24_193_2018.pdf420.46 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.