Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13336
Title: Спосіб виробництва заварних пряників функціонального призначення "Забавка"
Authors: Євлаш, Вікторія Владленівна
Гурікова, Ірина Миколаївна
Цибань, Лілія Степанівна
Фотченко, Костянтин В'ячеславович
Коновалова, Ольга Володимирівна
Дуденко, Ніна Василівна
Самойленко, Сергій Олексійович
Issue Date: 25-Mar-2020
Citation: Спосіб виробництва заварних пряників функціонального призначення "Забавка". Патент України на корисну модель № 141016, МПК A21D 13/80 (2017.01). В. В. Євлаш, І. М. Гурікова, Л. С. Цибань, К. В. Фотченко, О. В. Коновалова, Н. В. Дуденко, С. О. Самойленко; заявник та патентовласник Харківський держ. ун-т харч. та торгівлі. № u 2019 04772; заявл. 06.05.2019; опубл. 25.03.2020, Бюл.№ 6. 5 с.
Series/Report no.: 11;141016
Abstract: Спосіб виробництва пряників функціонального призначення включає приготування сиропу із суміші води, цукру-піску, меду натурального і паленки, кориці або ароматизатору "сухі духи", заварювання цукровим сиропом з температурою 45-65 °C суміші пшеничного та житнього борошна, охолодження заварки до температури 25-27 °C , додавання розчинених у воді розпушувачів. До охолодженої заварки на етапі замішування вводять попередньо підготовлене безлузгове ядро соняшникового насіння після віджимання олії, залишок борошна, соняшникову олію та меланж, замішують тісто впродовж 10…15 хв. до утворення однорідної маси. Після чого формують вироби та випікають у пекарній шафі при температурі 210-220 °C впродовж 10-15 хв., глазурують та фасують.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13336
Appears in Collections:Патенти на винаходи (корисні моделі)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
141016.pdf152.24 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.