Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13062
Title: Влияние размерных характеристик частиц на толщину семенной оболочки у семян нута
Other Titles: Вплив розмірних характеристик на товщину насінної оболонки у насіння нуту
Effect of dimensional characteristics on the thickness of the seed coat in chickpea seeds
Authors: Мезенцев, В. А.
Бредихин, В. В.
Черняев, А. А.
Ильина, Н. А.
Кобызева, Л. Н.
Безуглая, О. Н.
Keywords: нут;толщина семенной оболочки;сравнительные данные;длина;ширина;толщина;товщина насінної оболонки;порівняльні дані;довжина;ширина;товщина;chickpea;thickness of the seed coat;comparative data;length;width;thickness
Issue Date: 2018
Publisher: ХНТУСГ
Citation: Мезенцев В. А., Бредихин В. В., Черняев А. А., Ильина Н. А., Кобызева Л. Н., Безуглая О. Н. Влияние размерных характеристик частиц на толщину семенной оболочки у семян нута. Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства, Вип. 194 «Сучасні напрямки технології та механізації процесів переробних і харчових виробництв». 2018. С. 90-100.
Series/Report no.: Вісник Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка, № 194;
Abstract: В Харьковской области изучено влияние размерных характеристик семян на толщину семенной оболочки у шести сортов нута. Используя полученные данные по толщине семенной оболочки, установлены сорта, среди темносеменных и светлосеменных образцов нута, наименее подверженные травмированию.
Вивчено вплив розмірних характеристик насіння на товщину насінної оболонки у шести сортів нуту, що вирощується у Харківській області. Використовуючи отримані дані по товщині насінної оболонки, встановлено сорти, що найменше схильні до травмування серед темнонасіннєвих і світлонасіннєвих зразків нуту.
The effect of the dimensional characteristics of seeds on the thickness of the seed coat in six varieties of chickpea has been studied in the Kharkov region. Using the obtained data on the thickness of the seed coat, varieties were found to be the least susceptible to trauma among dark-seeded and light-seeded chickpea samples.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13062
Appears in Collections:Випуск 194: Сучасні напрямки технології та механізації процесів переробних і харчових виробництв

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
14_194_2018.pdf500.07 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.