Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13052
Назва: Еколого-економічна оцінка застосування No-till технології при вирощуванні озимої пшениці в умовах ТОВ «Агро-ЮА» Первомайського району Харківської області
Автори: Александров, Владислав Віталійович
Науковий керівник : Чалая, Ольга Сергіївна
Місце роботи: Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка, Кафедра агротехнологій та екології
Ключові слова: No-till технологія;озима пшениця;агрофізичні властивості ґрунту;температура;запаси ґрунтової вологи;щільність;рН;біологічна активність ґрунту;біологічна врожайність;економічна ефективність
Дата публікації: 2020
Видавництво: Харків: ХНТУСГ
Бібліографічний опис: Александров В. В. Еколого-економічна оцінка застосування No-till технології при вирощуванні озимої пшениці в умовах ТОВ «Агро-ЮА» Первомайського району Харківської області: кваліфікаційна робота магістра: спец. 101 - Екологія; наук. кер. О. С. Чалая; Харків, 2020. 59 с.
Короткий огляд (реферат): Наведено аналіз господарської діяльності ТОВ «Агро-ЮА» ХНТУСГ Первомайського району Харківської області, на базі якого були проведені дослідження агроекологічних показників ґрунту (фізичні, водні властивості, біологічна активність) при вирощуванні озимої пшениці за традиційної та No-till технології. Крім того досліджена продуктивність озимої пшениці та економічна ефективність використання різних способів обробітку. Впровадження No-till технології при вирощуванні озимої пшениці позитивно позначилось на температурному та вологому режимі ґрунту (ґрунтової вологи накопичувалось більше, амплітуда добових температур була меншою), його біологічній активності (чисельність популяції дощових черв'яків у верхніх шарах ґрунту була більшою у 1,9 рази за No-till технології). При меншій врожайності озимої пшениці за No-till технології (49 ц/га поряд із 52 ц/га за традиційної) відмічалось незначне перевищення показнику рентабельності за системою нульового обробітку, що пояснюється зменшенням виробничих витрат, що і компенсувало недолік прибутку від отриманого врожаю.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13052
Розташовується у зібраннях:101 - "Екологія" (Магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Aleksandrov_101.pdf
  Restricted Access
11.6 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.