Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13052
Название: Еколого-економічна оцінка застосування No-till технології при вирощуванні озимої пшениці в умовах ТОВ «Агро-ЮА» Первомайського району Харківської області
Авторы: Александров, Владислав Віталійович
Научный руководитель: Чалая, Ольга Сергіївна
metadata.dc.contributor.affiliation: Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка, Кафедра агротехнологій та екології
Ключевые слова: No-till технологія;озима пшениця;агрофізичні властивості ґрунту;температура;запаси ґрунтової вологи;щільність;рН;біологічна активність ґрунту;біологічна врожайність;економічна ефективність
Дата публикации: 2020
Издательство: Харків: ХНТУСГ
Библиографическое описание: Александров В. В. Еколого-економічна оцінка застосування No-till технології при вирощуванні озимої пшениці в умовах ТОВ «Агро-ЮА» Первомайського району Харківської області: кваліфікаційна робота магістра: спец. 101 - Екологія; наук. кер. О. С. Чалая; Харків, 2020. 59 с.
Краткий осмотр (реферат): Наведено аналіз господарської діяльності ТОВ «Агро-ЮА» ХНТУСГ Первомайського району Харківської області, на базі якого були проведені дослідження агроекологічних показників ґрунту (фізичні, водні властивості, біологічна активність) при вирощуванні озимої пшениці за традиційної та No-till технології. Крім того досліджена продуктивність озимої пшениці та економічна ефективність використання різних способів обробітку. Впровадження No-till технології при вирощуванні озимої пшениці позитивно позначилось на температурному та вологому режимі ґрунту (ґрунтової вологи накопичувалось більше, амплітуда добових температур була меншою), його біологічній активності (чисельність популяції дощових черв'яків у верхніх шарах ґрунту була більшою у 1,9 рази за No-till технології). При меншій врожайності озимої пшениці за No-till технології (49 ц/га поряд із 52 ц/га за традиційної) відмічалось незначне перевищення показнику рентабельності за системою нульового обробітку, що пояснюється зменшенням виробничих витрат, що і компенсувало недолік прибутку від отриманого врожаю.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13052
Располагается в коллекциях:101 - "Екологія" (Магістри)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Aleksandrov_101.pdf
  Restricted Access
11.6 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть    Запрос копии


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.