Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/12923
Название: | Динаміка накопичення сухих речовин та пектинів у яблучній сировині в умовах Західної України |
Другие названия: | Динамика накопления сухих веществ и пектинов в яблочном сырье в условиях Западной Украины Dynamics of accumulation of solids and pectin in the apple raw in the regions of Western Ukraine |
Авторы: | Кисельов, Д.О. Демчишак, Н.Р. |
Ключевые слова: | apple;pectin;solids;acidity titrated;яблоко;пектин;сухие вещества;титрованная кислотность;яблуко;пектинові речовини;сухі речовини;титрована кислотність |
Дата публикации: | 20-дек-2016 |
Издательство: | Харків : ХНАУ |
Библиографическое описание: | Кисельов Д.О., Демчишак Н.Р. Динаміка накопичення сухих речовин та пектинів у яблучній сировині в умовах Західної України. Вісн. ХНАУ. Серія : Рослинництво, селекція і насінництво, плодоовочівництво і зберігання. 2016. №2. С. 145-150. |
Краткий осмотр (реферат): | D.O. Kyselov, N.R. Demchyshak.
Dynamics of accumulation of solids and pectin in the apple raw in the regions
of Western Ukraine.
Fundamentals of modern production processing fruit products - reducing waste
and getting new quality products. The article presents the results of studies of the
dynamics of accumulation of solids and pectin in apple raw materials used to produce
concentrated juice at the processing plant "Yablunevyi Dar". The main aim of research
was to identify the optimal timing of processing of raw materials for apple juice with a
high content of solids and vyzhymom insoluble fraction of pectin.
As a result of studies found that the maximum solids content (Bx) in gross raw
detected in October and is 11.97, but at this point significantly decreases the content of
insoluble pectin fraction from 10.25% to 5.3%. Later solids content and pectin also
reduced. Under optimal timing for processing apple juice concentrate and pectin is from
August to October. Average yield pectin, per 1 ton of absolutely dry pomace can be 22 -
100 kg.
The results can be widely used in the developmen
Д.А. Киселев, Н.Р. Демчишак Динамика накопления сухих веществ и пектинов в яблочном сырье в условиях Западной Украины. Основа ведения современного производства продуктов переработки плодовой продукции – уменьшение количества отходов производства и получение новых качественных продуктов. В статье приведены результаты исследования динамики накопления сухих веществ и пектинов в яблочном сырье, которое используется для получения концентрированных соков на заводе «Яблуневий Дар». Основной целью исследований было определение оптимальных сроков переработки сырья для получения яблочного сока с высоким содержанием сухих веществ и выжимок с нерастворимой фракцией пектинов. В результате исследований установлено, что максимальное содержание сухих веществ (Вх) в валовом сырье определяется в октябре и составляет 11,97 %, при этом содержание нерастворимых пектинов в выжимках снижаеться с 10,25 % до 5,3 %. Далее содержание сухих веществ и пектинов уменьшается. Следовательно, оптимальными сроками переработки яблок для получения концентрированого сока и пектинов являются август-октябрь. Кисельов Д.О., Демчишак Н.Р. Динаміка накопичення сухих речовин та пектинів у яблучній сировині в умовах Західної України. Основа ведення сучасного виробництва продуктів переробки плодової продукції – зменшення кількості відходів виробництва й отримання нових якісних продуктів. У статті наведено результати досліджень динаміки накопичення сухих речовин та пектинів у яблучній сировині, яку використовують для отримання концентрованих соків на переробному заводі «Яблуневий Дар». Основною метою досліджень було виявлення оптимальних строків переробки сировини для отримання яблучного соку з високим умістом сухих речовин та вичавок із нерозчинною фракцією пектинів. У результаті досліджень установлено, що максимальний уміст сухих речовин (Bx) у валовій сировині визначається в жовтні та становить 11,97 %, проте в цей час значно падає вміст нерозчинної фракції пектинів – з 10,25 % до 5,3 %. Надалі вміст сухих речовин і пектинів зменшується. Отже, оптимальним строком переробки яблук для отримання концентрованого соку і пектинів є період із серпня до жовтня. |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/12923 |
Располагается в коллекциях: | Вісник Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва. Серія "Рослинництво, селекція і насінництво, плодоовочівництво і і зберігання" №2 |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Vkhnau_roslyn_2016_2_20.pdf | 365.06 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.