Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/12198
Назва: Наукові основи формування товарної якості капусти цвітної
Інші назви: Scientific principles of farming product quality of cauliflower
Научные основы формирования товарного качества капусты цветной
Автори: Пузік, Л.М.
Ключові слова: теплозабезпечення;капуста цвітна;сума температур;тривалість вегетаційного періоду;коефіцієнт забезпеченості;heat provision;cauliflower;sum of temperatures;duration of vegetation period;coefficient provision;теплообеспечение;капуста цветная;сумма температур;длительность вегетационного периода;коэффициент обеспеченности
Дата публікації: 12-лют-2016
Видавництво: Харків : ХНАУ
Бібліографічний опис: Пузік Л.М. Наукові основи формування товарної якості капусти цвітної. Вісн. ХНАУ. Серія : Рослинництво, селекція і насінництво, плодоовочівництво і зберігання. 2016. №1. С. 32-38.
Короткий огляд (реферат): Пузік Л.М. Наукові основи формування товарної якості капусти цвітної. Проведено дослідження ресурсного, ґрунтово-кліматичного, абіотичного й антропогенного потенціалу України для узагальнення більш впливових чинників формування високоякісної продукції капусти цвітної. Встановлено, що для одержання високоякісної продукції капусти цвітної необхідно вирощувати районовані для зони сорти і гібрид; застосовувати технологію вирощування, направлену на одержання урожаю з високою товарною якістю; не допускати закладання на тривале зберігання капусти, яка не мала належного теплозабезпечення під час вегетаційного періоду.
L. Puzik. Scientific principles of farming product quality of cauliflower. The research of resource, soil and climate as well as abiotic and anthropogenic potential of Ukraine has been conducted for generalization of more influential factors of creating high-quality cauliflower production. It has been determined that to receive highquality cauliflower production it is necessary to cultivate local varieties and hybrids; the optimum quality of heat creates the corresponding product properties under which its minimum losses and maximum storage terms are achieved. In addition to that Chp (coefficient of heat provision) must be within 1,0 – 1,5. If Chp 0,98 (the sum of temperatures during vegetation period is 2350), that testifies to the fact that cauliflower hasn’t accumulated genetically predetermined quantity of necessary substances, has worse storage ability. Under the sum of temperatures 3250 – 3500°C or Chp ≥ 1,5 the heads are formed quickly but they are small and incompact. Besides abiotic factors to form product quality of cauliflower it is necessary to apply the cultivation technology aimed at receiving the yield with a high product quality, not to allow a long storage of cauliflower that hasn’t had the proper heat provision during the vegetation period.
Л.М. Пузик. Научные основы формирования товарного качества капусты цветной. Проведены исследования ресурсного, почвенно-климатического, абиотического потенциала Украины для обобщения факторов, влияющих на формирование высококачественной продукции капусты цветной. Установлено, что для получения продукции высокого качества необходимо выращивать районированные для данной зоны сорта и гибриды, применять технологию выращивания, направленную на получение урожая с высокими товарными признаками, закладывать на хранение капусту, которая получила необходимое тепло на протяжении вегетационного периода.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/12198
Розташовується у зібраннях:Вісник Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва. Серія "Рослинництво, селекція і насінництво, плодоовочівництво і зберігання" №1

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Vkhnau_roslyn_2016_1_7.pdf267.2 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.