Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/11057
Title: | Hовий метод визначення коефіцієнта дифузії вологи під час обводнення сушеної рослинної сировини |
Authors: | Пивоваров, П. П. Захаренко, В. О. |
Keywords: | дифузія;сушена морква;сушена рослинна сировина;обводненння |
Issue Date: | 2009 |
Publisher: | Харківський державний університет харчування та торгівлі |
Citation: | Пивоваров П. П., Захаренко В. О. Hовий метод визначення коефіцієнта дифузії вологи під час обводнення сушеної рослинної сировини. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2009. Вип. 1(9).- C. 510-517. |
Abstract: | Розглянуто новий метод визначення коефіцієнта дифузії під час обводнення сушеної моркви. Для знаходження коефіцієнта дифузії використовували явний вид диференціальної функції розподілу пор за радіусами (ДФР), який знаходили сорбційним методом з використанням аналітичного виразу для ізотерм сорбції-десорбції і ДФР. Використання ДФР і введення граничного радіуса для заповнених мікрокапілярів дозволило визначити середній вологовміст, тобто коефіцієнт дифузії сушеної сировини при відновленні. A new method of determining diffusion coefficient under condition of dried carrot hydration was considered. An evident kind of differential function of pores distribution along the radii (DFD) found by sorption method with the usage of ana lytical expression for isotherm of sorption-desorption and DFD was used for de termining diffusion coefficient. Usage of DFD and introduction of boundary radius for filled microcapillaries allowed to determine average moisture content that is dif fusion coefficient of dried raw material under rehydration. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/11057 |
Appears in Collections: | Випуск 1 (9) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Pt_2009_1_80.pdf | 785.21 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.