Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/10217
Title: Проблема перерозподілу води у швидкозаморожених фруктових десертах
Authors: Тележенко, Л. М.
Паскал, Ю. Г.
Keywords: заморожені фруктові десерти;зберігання продуктів;перерозподіл води
Issue Date: 2009
Publisher: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Citation: Тележенко Л. М., Паскал Ю. Г. Проблема перерозподілу води у швидкозаморожених фруктових десертах. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2009. Вип. 1(9). C. 118-125.
Abstract: Зберігання продуктів у замороженому стані супроводжується фазовими переходами і перерозподілом води. Взаємодія води із розчиненими і набухлими в ній речовинами має першочергове теоретичне і практичне значення. У набухлих полімерах слід розрізняти дві основні форми води-розчинника: зв'язану або гідратаційну і незв'язану або капілярну. Особливе значення має частка зв'язаної води в набухлих високополімерах та її перерозподіл під час зміни агрегатного стану в процесі заморожування, що значно впливає на структуру і якість заморожених фруктових десертів.
Water cooperating with cut-in and dropsical in it matters has a primary theoretical and practical value. In dropsical polymers it is necessary to distinguish two basic forms of water-solvent existence: free (hydration) and non connected (capillary). The stake of the constrained water in dropsical high polymers and its redistribution in terms of the change of the aggregate state in the process of freezing has the special value, what plays a determining role in a structure and quality of the frozen fruit desserts.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/10217
Appears in Collections:Випуск 1 (9)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2009_1_21.pdf648.34 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.