Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/1013
Назва: | Принципи, методи та інструментарій управління конкурентоспроможністю аграрних підприємств |
Інші назви: | Principles, methods and tools for managing the competitiveness of agricultur |
Автори: | Таран, Наталія Вікторівна |
Ключові слова: | аграрні підприємства;механізм;принципи;методи;інструментарій;конкурентоспроможність;управління;agricultural enterprises;mechanism;principles;methods;tools;competitiveness;management |
Дата публікації: | 2020 |
Видавництво: | ТОВ «Стильна типографія» |
Бібліографічний опис: | Таран Н. В. Принципи, методи та інструментарій управління конкурентоспроможністю аграрних підприємств. Актуальні проблеми інноваційної економіки. 2020.№ 2. С 28-33. |
Серія/номер: | Актуальні проблеми інноваційної економіки;№ 2 |
Короткий огляд (реферат): | Вступ. Пpoблемa пiдвищення кoнкуpентocпpoмoжнocтi визнaєтьcя oднiєю з найвaжливiших в теopiї i пpaктицi екoнoмiчнoї нaуки. Через обмежений доступ до зовнішніх ринків, сучасні вимоги до якості продукції харчової промисловості, низьку активність і ефективність інноваційної діяльності, недосконалість бізнес-процесів і неякісний менеджмент, недостатність державної підтримки підприємствам необхідна ефективно функціонуюча система управління конкурентоспроможністю, яка відповідала сучасним умовам відкрити економіки. Мета. Метою статті є розроблення і обґрунтування основних принципів, методів та інструментів управління конкурентоспроможністю аграрних підприємств. Метод. У дослідженні використано методи системного аналізу й синтезу, абстрактно-логічний, монографічний, узагальнення. Результати. Стаття присвячена обґрунтування принципів, методів та інструментів механізму управління конкурентоспроможністю аграрних підприємств. Запропоновано архітектуру організаційно-економічного механізму управління конкурентоспроможністю аграрних підприємств. Обґрунтовано схему служби управління конкурентоспроможністю. Акцентовано увагу на таких важеля управління конкурентоспроможністю аграрних підприємств як моніторинг і оцінка ступеня відповідності досягнутих проміжних і кінцевих результатів поставленим цілям і завданнями управління, а також стимулювання персоналу у досягненні необхідної якості продукції і мінімальних витрат виробництва. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1013 |
ISSN: | 2524-0455 |
Розташовується у зібраннях: | Випуск 2 |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
7.pdf | 238.35 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.