Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1013
Title: Принципи, методи та інструментарій управління конкурентоспроможністю аграрних підприємств
Other Titles: Principles, methods and tools for managing the competitiveness of agricultur
Authors: Таран, Наталія Вікторівна
Keywords: аграрні підприємства;механізм;принципи;методи;інструментарій;конкурентоспроможність;управління;agricultural enterprises;mechanism;principles;methods;tools;competitiveness;management
Issue Date: 2020
Publisher: ТОВ «Стильна типографія»
Citation: Таран Н. В. Принципи, методи та інструментарій управління конкурентоспроможністю аграрних підприємств. Актуальні проблеми інноваційної економіки. 2020.№ 2. С 28-33.
Series/Report no.: Актуальні проблеми інноваційної економіки;№ 2
Abstract: Вступ. Пpoблемa пiдвищення кoнкуpентocпpoмoжнocтi визнaєтьcя oднiєю з найвaжливiших в теopiї i пpaктицi екoнoмiчнoї нaуки. Через обмежений доступ до зовнішніх ринків, сучасні вимоги до якості продукції харчової промисловості, низьку активність і ефективність інноваційної діяльності, недосконалість бізнес-процесів і неякісний менеджмент, недостатність державної підтримки підприємствам необхідна ефективно функціонуюча система управління конкурентоспроможністю, яка відповідала сучасним умовам відкрити економіки. Мета. Метою статті є розроблення і обґрунтування основних принципів, методів та інструментів управління конкурентоспроможністю аграрних підприємств. Метод. У дослідженні використано методи системного аналізу й синтезу, абстрактно-логічний, монографічний, узагальнення. Результати. Стаття присвячена обґрунтування принципів, методів та інструментів механізму управління конкурентоспроможністю аграрних підприємств. Запропоновано архітектуру організаційно-економічного механізму управління конкурентоспроможністю аграрних підприємств. Обґрунтовано схему служби управління конкурентоспроможністю. Акцентовано увагу на таких важеля управління конкурентоспроможністю аграрних підприємств як моніторинг і оцінка ступеня відповідності досягнутих проміжних і кінцевих результатів поставленим цілям і завданнями управління, а також стимулювання персоналу у досягненні необхідної якості продукції і мінімальних витрат виробництва.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1013
ISSN: 2524-0455
Appears in Collections:Випуск 2

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
7.pdf238.35 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.