Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/5749
Назва: | Екологічна безпечність та якість сільськогосподарської продукції та її конкурентоспроможність в умовах міжнародної інтеграції |
Інші назви: | Экологическая безопасность и качество сельскохозяйственной продукции и ее конкурентоспособность в условиях международной интеграции Ecological safety and quality of agricultural products and their competitiveness in the context of international integration |
Автори: | Кравченко, Ю. М. Антощенкова, В. В. |
Ключові слова: | екологічна безпека;генетична безпека;управління якістю;конкурентоспроможність;экологическая безопасность;генетическая безопасность;управление качеством;конкурентоспособность;environmental safety;genetic safety;quality management;competitiveness |
Дата публікації: | 2019 |
Видавництво: | ХНТУСГ |
Бібліографічний опис: | Кравченко Ю. М., Антощенкова В. В. Екологічна безпечність та якість сільськогосподарської продукції та її конкурентоспроможність в умовах міжнародної інтеграції. Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства, Вип. 202 «Економічні науки». 2019. С. 84-92. |
Серія/номер: | Вісник Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка;№ 202 |
Короткий огляд (реферат): | В статті розглядаються екологічна безпечність та якість агропромислової продукції, їх вплив на конкурентоспроможність продукції в умовах міжнародної інтеграції. Визначається в яких межах має проводитися екологізація сільського виробництва, її
потенціал для виходу на європейський простір. Посилення глобалізаційних процесів у світі, орієнтація України до європейського простору змушують дотримуватися принципів
сталого розвитку. Для впровадження принципів цієї концепції в аграрному секторі, необхідно враховувати особливості галузі. Втілення концепції сталого розвитку дозволить створити умови для покращення економічного, соціального, екологічного стану в країні. В статье рассматриваются экологическая безопасность и качество агропромышленной продукции, их влияние на конкурентоспособность продукции в условиях международной интеграции. Определяется в каких пределах должна проводиться экологизация сельского производства, ее потенциал для выхода на европейское пространство. Усиление глобализационных процессов в мире, ориентация Украины в европейское пространство заставляют придерживаться принципов устойчивого развития. Для внедрения принципов этой концепции в аграрном секторе, необходимо учитывать особенности отрасли. Воплощение концепции устойчивого развития позволит создать условия для улучшения экономического, социального, экологического состояния в стране. The article deals with ecological safety and quality of agro-industrial products, their influence on the competitiveness of products in the conditions of international integration. The extent to which greening of agricultural production and its potential for entry into the European space should be determined. The strengthening of globalization processes in the world, the orientation of Ukraine towards the European space make us adhere to the principles of sustainable development. In order to implement the principles of this concept in the agricultural sector, it is necessary to take into account the specificities of the industry. The implementation of the concept of sustainable development will create conditions for improving the economic, social, environmental situation in the country. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/5749 |
Розташовується у зібраннях: | Випуск 202: Економічні науки |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
11.pdf | 439.77 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.