Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/54231
Название: | Звіт про науково-дослідну роботу "Дослідження та удосконалення процесів та обладнання для електромагнітної та холодильної обробки харчових продуктів" (заключний) |
Авторы: | Потапов, В. О. Семенюк, Д. П. Петренко, О. В. Якушенко, Є. М. Жила, В. І. Смілик, М. М. Мольський, О. С. |
Дата публикации: | 2023 |
Издательство: | Харків: ДБТУ |
Библиографическое описание: | Потапов В. О., Семенюк Д. П., Петренко О. В., Якушенко Є. М., Жила В. І., Смілик М. М., Мольський О. С. Звіт про науково-дослідну роботу "Дослідження та удосконалення процесів та обладнання для електромагнітної та холодильної обробки харчових продуктів" (заключний). Харків: ДБТУ, 2023. 155 с. |
Серия/номер: | 0121U114569 |
Краткий осмотр (реферат): | Метою дослідження та удосконалення процесів та обладнання для електромагнітної та холодильної обробки харчових продуктів. Об’єктом дослідження є тепломасообмінні процеси та обладнання для електромагнітної та холодильної обробки біологічних об’єктів та харчової сировини. Предметом досліджень є способи електромагнітної та холодильної обробки біологічних об’єктів та харчової сировини, режими обробки та зберігання біологічних об’єктів та харчової сировини, відповідне технологічне обладнання, а також застосування прикладних інженерних рішень та комп'ютерного моделювання у технологічних процесах харчової, мікробіологічної, переробної промисловості, а також у холодильній та кліматичній індустрії. Сутність процесу дослідження полягає у дослідженні існуючих теоретичних і експериментальних методів дослідження процесів тепло- і масоперенесення під час холодильної та електромагнітної обробки, а саме виявленні особливостей тепломасообмінних процесів у цих об’єктах при технологічній обробці, в аналізі енергоефективних фізико-хімічних методів переробки та збереження харчової сировини та біологічних об’єктів, розробці рекомендацій щодо удосконалення процесів електромагнітної та холодильної обробки біологічних об’єктів та харчової сировини. В основу роботи покладено застосування прикладних інженерних рішень та комп'ютерного моделювання щодо досягнення заданої мети. Кінцевим результатом досліджень є визначення перспективних напрямів удосконалення процесів холодильної та електромагнітної обробки в технологіях харчової, мікробіологічної та переробної промисловості та підвищення енергоефективності технологічного обладнання в цих галузях. Удосконалення технологічних режимів при заморожуванні-розморожуванні харчових продуктів та біологічних об’єктів, їх тривалому зберіганні з метою забезпечення якості та безпечності готових продуктів. Розробка практичних рекомендацій щодо удосконалення техніки, спрямованих на підвищення її енергоефективності, екологічності та забезпеченні харчової безпеки при електромагнітній та холодильній обробці харчової сировини та біологічних об'єктів. Результати роботи також можуть бути використані в харчовій, переробній а також хімічній, фармацевтичній, парфумерній та косметичній промисловості. |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/54231 |
Располагается в коллекциях: | Звіти НДР |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
ZVIT_Potapov_ 2023.pdf | 5.79 MB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.