Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/52028
Title: Екологічне рослинництво: навч. посібник
Authors: Рожков, Артур Олександрович
Маренич, Микола Миколайович
Кулик, Максим Іванович
Куц, Олександр Володимирович
Свиридова, Людмила Андріївна
Keywords: генетично модифіковані організми;verti-till;strip-till;біопрепарати;азотфіксація;дощові черв’яки;мікробіологія ґрунтів;шкідники
Issue Date: 2024
Publisher: Харків: ДБТУ
Citation: Рожков А. О., Маренич М. М., Кулик М. І., Куц О. В., Свиридова Л. А. Екологічне рослинництво: навч. посібник. Харків: ДБТУ, 2024. 177 с.
Abstract: Відповідно до навчальної програми подано концептуальні основи екологічного рослинництва, еколого-техногенні проблеми аграрного сектору та шляхи їх вирішення. Розглянуто різні технології обробітку ґрунту і їх роль у вирішенні питань відновлення родючості і здоров’я ґрунтів. Проаналізовано екологічні наслідки необґрунтованого внесення мінеральних добрив і пестицидів, розкрито роль ґрунтової біоти в екологізації виробництва рослинницької продукції і відновленні родючості ґрунту. Значну увагу приділено органічним і природним мінеральним добривам, а також біологічним методам захисту рослин. Рекомендовано для здобувачів другого (магістерського) і третього (освітньо-науко вого) рівнів спеціальності 201 «Агрономія» та інших агроекологічних спеціальностей.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/52028
ISBN: 978-617-8231-68-2
Appears in Collections:Навчальні посібники

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
NP_Ekolohichne roslynnytstvo_24_.pdf3.12 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.