Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/45634
Title: Сучасні інтенсивні технології вирощування сільськогосподарських культур: метод. реком. до практичних занять і самостійної роботи для здобувачів
Authors: Рожков, Артур Олександрович
Поташова, Лариса Миколаївна
Міхєєв, Валентин Григорович
Деревянко, Ірина Олександрівна
Issue Date: 2023
Publisher: Харків: ДБТУ
Citation: Сучасні інтенсивні технології вирощування сільськогосподарських культур: метод. реком. до практичних занять і самостійної роботи для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спец. 201 «Агрономія»; уклад.: А. О. Рожков, Л. М. Поташова, В. Г. Міхєєв, І. О. Деревянко. Харків: ДБТУ, 2023. 39 с.
Abstract: Програму вивчення навчальної дисципліни «Сучасні інтенсивні технології вирощування сільськогосподарських культур» укладено відповідно до освітньої програми підготовки бакалаврів галузі знань 20 «Аграрні науки та продовольство» спеціальності 201 «Агрономія». Навчальну дисципліну вивчають у восьмому семестрі, передбачено такі види аудиторних занять: лекції і практичні заняття. Форма підсумкового контролю – залік. Створення та впровадження у виробництво нових високопродуктивних сортів і гібридів сільськогосподарських культур, які відзначаються різною адаптивністю до умов вирощування та агротехнічних заходів, поява на ринку нових добрив, ріст регулюючих препаратів викликає необхідність розробки сучасних технологій стосовно конкретної ґрунтово-кліматичної зони. Для того, щоб рослина змогла реалізувати свій продуктивний потенціал треба задовольнити її вимоги до кліматичних та едафічних чинників, визначити індивідуальну реакцію на окремі технологічні прийоми, які запроваджуються в ресурсозберігаючих та інтенсивних технологіях. «Сучасні інтенсивні технології вирощування сільськогосподарських культур» як навчальна та наукова дисципліна має важливе теоретичне і практичне значення, розробляє комплексний, системний підхід у вирощуванні польових культур та сприяє удосконаленню (біологізації) конкретних елементів технології, тому що охорона навколишнього середовища (ґрунту, повітря, води) від хімічного, радіаційного, біологічного забруднення – одна з найважливіших умов інтенсифікації рослинництва.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/45634
Appears in Collections:Методичні вказівки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
MR_Suchasni_tekhnolohiyi_201_23.pdf532.26 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.