Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/45632
Назва: | Світові агротехнології: метод. вказівки до практ. занять і самостійної роботи |
Автори: | Рожков, Артур Олександрович Поташова, Лариса Миколаївна Міхєєв, Валентин Григорович Деревянко, Ірина Олександрівна |
Дата публікації: | 2023 |
Видавництво: | Харків: ДБТУ |
Бібліографічний опис: | Світові агротехнології: метод. вказівки до практичних занять і самостійної роботи для здобувачів другого (магістерського) вищої освіти спец. 201 «Агрономія»; уклад.: А. О. Рожков, Л. М. Поташова, В. Г. Міхєєв, І. О. Деревянко. Харків: ДБТУ, 2023. 41 с. |
Короткий огляд (реферат): | Програму вивчення навчальної дисципліни «Світові агротехнології» складено відповідно до освітньої програми підготовки магістрів галузі знань 20 «Аграрні науки та продовольство» спеціальності 201 «Агрономія». Навчальну дисципліну вивчають у другому семестрі. Передбачено такі види аудиторних занять: лекції і практичні заняття. Форма підсумкового контролю – залік. Україна є однією з найбільших аграрних країн світу і запровадження сучасних агротехнологій є основним чинником підвищення врожайності сільськогосподарських культур. «Світові агротехнології» як навчальна та наукова дисципліна дасть здобувачам розуміння розробки комплексного підходу до технології вирощування польових культур та сприятиме вдосконаленню елементів технології. Важливою умовою ефективного ведення сільськогосподарського виробництва є формування у фахівців розуміння агробіологічних основ одержання високої врожайності та якості зерна основних польових культур за різного рівня ресурсного забезпечення та встановлення оптимальної взаємодії елементів технології, поєднання їх у моделі технологій, які дозволять забезпечити реалізацію біологічних можливостей сорту й агрофітоценозу в цілому. Засвоєння теоретичних знань та практичних навичок розробки сучасних технологічних елементів вирощування польових культур забезпечать ефективність виробництва продукції рослинництва за рахунок розробки інноваційних, екологічно безпечних агробіологічних систем вирощування нових сортів і гібридів. Основне завдання вивчення даної навчальної дисципліни полягає в управління продукційним процесом посівів за допомогою визначених агротехнічних заходів: сорту, системи удобрення, обробітку ґрунту та захисту посівів. Підвищенні рівня конкурентоспроможності українського фахівця, його мобільності на європейському ринку освіти та праці є важливою основою зазначених технологій. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/45632 |
Розташовується у зібраннях: | Методичні вказівки |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
MV_SVITOVI AHROTEKHNOLOHIYI_201_23.pdf | 549.11 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.