Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/35436
Назва: | The concept of stakeholders in business management in the field of tourism |
Інші назви: | Концепція стейкхолдерів в управлінні бізнесом у сфері туризму |
Автори: | Bezghinova, Liubov |
Дата публікації: | 2022 |
Видавництво: | Publishing House of University of Technology, Katowice |
Бібліографічний опис: | Bezghinova L. The concept of stakeholders in business management in the field of tourism. Operation and development management of economic entities in European integration conditions: information service, mechanisms, digitalization: collective monograph. Publishing House of University of Technology, Katowice, 2022. Р. 66-86 |
Короткий огляд (реферат): | The necessity of applying the stakeholder theory to management of the development of tourism enterprises in modern conditions is substantiated. The prerequisites for the emergence, content and development of the theory of interested parties were studied, the main approaches to the classification of stakeholders were analyzed. The peculiarities of the operation of tourist enterprises, which determine their relations with stakeholders, are determined. Stakeholders of tourism enterprises have been identified, and their groups for interaction have been defined. The goals and tasks of enterprises regarding interaction with stakeholders to prevent conflicts of interest are given. The theory of fuzzy sets is proposed for diagnosing the effectiveness of interaction between tourism enterprises and stakeholders. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/35436 |
Розташовується у зібраннях: | Operation and development management of economic entities in European integration conditions: information service, mechanisms, digitalization |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
mon_mechanisms_digitalization_2022-67-87.pdf | 1 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.