Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/28775
Назва: Удосконалення технології карамелі льодяникової шляхом використання ізомальтитолу та порошку Барбарису звичайного
Інші назви: Improvement of lollipop caramel technology by using isomaltitol and barberry powder
Автори: Сема, Оксана Василівна
Науковий керівник : Аксьонова, О. Ф.
Місце роботи: Державний біотехнологічний університет, Кафедра хімії, біохімії, мікробіології та гігієни харчування
Ключові слова: карамель льодяникова;порошок Барбарису звичайного;харчова цінність;рецептура;технологія
Дата публікації: 2022
Видавництво: Харків: ДБТУ
Бібліографічний опис: Сема О. В. Удосконалення технології карамелі льодяникової шляхом використання ізомальтитолу та порошку Барбарису звичайного: кваліфікаційна робота магістра: спец. 181 – Харчові технології; наук. кер. О. Ф. Аксьонова; Харків, ДБТУ. 2022. 104 с.
Короткий огляд (реферат): Особливістю льодяникової карамелі є те, що основною сировиною для її виробництва є цукор, відповідно карамель не містить в своєму складі цінних нутрієнтів та біологічно активних речовин. Тому науковцями розглядаються можливі шляхи застосування нетрадиційної рослинної сировини при виробництві карамелі часткова чи повна заміна цукрів на цукрозамінники. В останні роки у технологіях карамелі широко застосовуються цукрозамінники – поліоли, які, як правило, мають низькі глікемічність та калорійність, а також мають властивості пребіотиків. Тому удосконалення технології карамелі льодяникової шляхом повної заміни сахарози та введенням рослинної добавки з Барбарису звичайного родини Berberidaceae є актуальним завданням і дасть змогу одержати кондитерський виріб пониженої калорійності (у порівнянні із прототипом –карамеллю льодяниковою на цукрі білому кристалічному) збагачений біологічно активними речовинами, який можна застосовувати в дитячому харчуванні, а також в дієтичному харчуванні осіб, що страждають на цукровий діабет та ожиріння.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/28775
Розташовується у зібраннях:181 - "Харчові технології" (Магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
181z-21m-05_2022_Sema.pdf
  Restricted Access
2.85 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.