Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/28775
Назва: | Удосконалення технології карамелі льодяникової шляхом використання ізомальтитолу та порошку Барбарису звичайного |
Інші назви: | Improvement of lollipop caramel technology by using isomaltitol and barberry powder |
Автори: | Сема, Оксана Василівна |
Науковий керівник : | Аксьонова, О. Ф. |
Місце роботи: | Державний біотехнологічний університет, Кафедра хімії, біохімії, мікробіології та гігієни харчування |
Ключові слова: | карамель льодяникова;порошок Барбарису звичайного;харчова цінність;рецептура;технологія |
Дата публікації: | 2022 |
Видавництво: | Харків: ДБТУ |
Бібліографічний опис: | Сема О. В. Удосконалення технології карамелі льодяникової шляхом використання ізомальтитолу та порошку Барбарису звичайного: кваліфікаційна робота магістра: спец. 181 – Харчові технології; наук. кер. О. Ф. Аксьонова; Харків, ДБТУ. 2022. 104 с. |
Короткий огляд (реферат): | Особливістю льодяникової карамелі є те, що основною сировиною для її виробництва є цукор, відповідно карамель не містить в своєму складі цінних нутрієнтів та біологічно активних речовин. Тому науковцями розглядаються можливі шляхи застосування нетрадиційної рослинної сировини при виробництві карамелі часткова чи повна заміна цукрів на цукрозамінники. В останні роки у технологіях карамелі широко застосовуються цукрозамінники – поліоли, які, як правило, мають низькі глікемічність та калорійність, а також мають властивості пребіотиків. Тому удосконалення технології карамелі льодяникової шляхом повної заміни сахарози та введенням рослинної добавки з Барбарису звичайного родини Berberidaceae є актуальним завданням і дасть змогу одержати кондитерський виріб пониженої калорійності (у порівнянні із прототипом –карамеллю льодяниковою на цукрі білому кристалічному) збагачений біологічно активними речовинами, який можна застосовувати в дитячому харчуванні, а також в дієтичному харчуванні осіб, що страждають на цукровий діабет та ожиріння. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/28775 |
Розташовується у зібраннях: | 181 - "Харчові технології" (Магістри) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
181z-21m-05_2022_Sema.pdf Restricted Access | 2.85 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити Запит копії |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.