Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/28772
Назва: | Технологія дієтичної добавки на основі гречаної лузги «клітковина гречана» |
Інші назви: | Technology of dietary supplement based on buckwheat flavor „buckwheat fiber” |
Автори: | Кобаса, Ігор Михайлович |
Науковий керівник : | Євлаш, В. В. |
Місце роботи: | Державний біотехнологічний університет, Кафедра хімії, біохімії, мікробіології та гігієни харчування |
Ключові слова: | дієтична добавка;клітковина гречана;лузга гречки;мікробіологічні показники;безпечність |
Дата публікації: | 2022 |
Видавництво: | Харків: ДБТУ |
Бібліографічний опис: | Кобаса І. М. Технологія дієтичної добавки на основі гречаної лузги «клітковина гречана»: кваліфікаційна робота магістра: спец. 181 – Харчові технології; наук. кер. В. В. Євлаш; Харків, ДБТУ. 2022. 97 с. |
Короткий огляд (реферат): | Одним із важливих напрямків створення новітніх технологій одержання функціональних продуктів з підвищеною харчовою цінністю є застосування нових видів рослинної сировини, зокрема тих, які збагачені клітковиною та мінеральними речовинами. На даний час в Україні харчовий раціон населення містить значну кількість високо рафінованих харчових продуктів, одержаних внаслідок використання сучасних технологічних методів очищення вихідної сировини. З іншого боку, велика кількість харчових продуктів не збалансована за такими важливими показниками як харчові волокна. Як наслідок дефіциту в людському організмі харчових волокон – зниження імунітету організму до негативного впливу забруднення навколишнього природного середовища, ризик захворювання на ожиріння, діабет тощо. В останній час з метою збагачення раціону населення України харчовими волокнами, мінеральними речовина, поліненасиченими жирними кислотами, вітамінами тощо, використовують дієтичні добавки, одержані, як правило, із нетрадиційної рослинної сировини або продуктів її переробки. Дієтичні добавки використовуються до раціону харчування як додаткові джерела зазначених вище інгредієнтів. Вони вживаються згідно з рекомендаціями фахівців і повинні відповідати вимогам технічних вимог. Дієтичні добавки виготовляють згідно з технологічною інструкцією та рецептурою, яка розроблена та узгоджена в установленому порядку, з дотриманням санітарних норм і правил, затверджених відповідно до встановленого порядку. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/28772 |
Розташовується у зібраннях: | 181 - "Харчові технології" (Магістри) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
181z-21m-05_2022_Koʙasa.pdf Restricted Access | 2.11 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити Запит копії |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.