Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/23721
Назва: | Determination of ascorbic acid amount in gelatin aqueous solutions by galvanostatic coulometry using electrogenerated bromine |
Автори: | Evlash, V. Gubsky, S. Aksenova, E. Borisova, A. Zhelezniak, Z. |
Ключові слова: | ascorbic acid;gelatin aqueous solution;gelatin aqueous solution;jelly;electrogenerated bromine |
Дата публікації: | 2016 |
Бібліографічний опис: | Evlash V., Gubsky S., Aksenova E., Borisova A., Zhelezniak Z. Determination of ascorbic acid amount in gelatin aqueous solutions by galvanostatic coulometry using electrogenerated bromine. Industrial Technology and Engineering. 2016. № 1(18). Р. 22–31. |
Серія/номер: | Industrial Technology and Engineering;№ 1 (18) |
Короткий огляд (реферат): | The content of ascorbic acid in 0.1-3% aqueous solution of gelatin is determined by galvanostatic coulometry. The value of the concentration of ascorbic acid in the obtained solution is 2-8% lower compared with the entered values. The difference grows with the increasing concentration of gelatin. The proposed operation sequence in the sample preparation procedure allows getting reproducible results. Based on non-linear multiple regression suggested empirical approach to assessing the content of ascorbic of acids in aqueous solutions of gelatin. This is the basis for quantitative determination of ascorbic acid in jelly products from the rest of the food matrix. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/23721 |
ISSN: | 2223-3911 |
Розташовується у зібраннях: | Статті |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
evlash_industrial_technology_and_engineering_article_2016_1_18.pdf | 704.84 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.