Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/23721
Название: | Determination of ascorbic acid amount in gelatin aqueous solutions by galvanostatic coulometry using electrogenerated bromine |
Авторы: | Evlash, V. Gubsky, S. Aksenova, E. Borisova, A. Zhelezniak, Z. |
Ключевые слова: | ascorbic acid;gelatin aqueous solution;gelatin aqueous solution;jelly;electrogenerated bromine |
Дата публикации: | 2016 |
Библиографическое описание: | Evlash V., Gubsky S., Aksenova E., Borisova A., Zhelezniak Z. Determination of ascorbic acid amount in gelatin aqueous solutions by galvanostatic coulometry using electrogenerated bromine. Industrial Technology and Engineering. 2016. № 1(18). Р. 22–31. |
Серия/номер: | Industrial Technology and Engineering;№ 1 (18) |
Краткий осмотр (реферат): | The content of ascorbic acid in 0.1-3% aqueous solution of gelatin is determined by galvanostatic coulometry. The value of the concentration of ascorbic acid in the obtained solution is 2-8% lower compared with the entered values. The difference grows with the increasing concentration of gelatin. The proposed operation sequence in the sample preparation procedure allows getting reproducible results. Based on non-linear multiple regression suggested empirical approach to assessing the content of ascorbic of acids in aqueous solutions of gelatin. This is the basis for quantitative determination of ascorbic acid in jelly products from the rest of the food matrix. |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/23721 |
ISSN: | 2223-3911 |
Располагается в коллекциях: | Статті |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
evlash_industrial_technology_and_engineering_article_2016_1_18.pdf | 704.84 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.