Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/22039
Назва: Оцінка якості та розширення асортименту світлого пива за рахунок введення нетрадиційної рослинної сировини і особливості його митного оформлення
Інші назви: Quality assessment and expansion of the range of light beer due to the introduction of non-traditional plant raw materials and the peculiarities of its customs clearance
Автори: Нестеренко, Артем Володимирович
Науковий керівник : Пенкіна, Наталія Михайлівна
Місце роботи: Державний біотехнологічний університет, Кафедра торгівлі, готельно-ресторанної та митної справи
Дата публікації: 2022
Видавництво: Харків: ДБТУ
Бібліографічний опис: Нестеренко А. В. Оцінка якості та розширення асортименту світлого пива за рахунок введення нетрадиційної рослинної сировини і особливості його митного оформлення: кваліфікаційна робота другого (магістерського) рівня: спец. 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність; наук. кер. Н. М. Пенкіна; Харків; ДБТУ. 2022. 236 с.
Короткий огляд (реферат): Актуальність теми дипломної роботи «Свіжий смак живого пива» - ці слова майже щодня можна почути з екрану телевізора. Проте, що ж саме приховано за цими загадковими словами. Пиво – це продукт бродіння, відомий з найдавніших часів. При цьому процес можливий лише за наявності в середовищі дріжджових клітин, які й перетворюють цукри на спирт та вуглекислий газ. Після бродіння пиво фільтрують від мікроорганізмів і передають на фасування. Але навіть відфільтрований продукт залишається живильним середовищем для мікроорганізмів, - на жаль не тільки дріжджів, а й молочнокислих бактерій, плісені тощо. Саме через ці обставини термін зберігання пива не перевищує семи діб. Пиво являє собою ігристий, освіжаючий напій з характерним ароматом хмелю та приємним гіркуватим смаком, насиченим вуглекислим газом, який утворюється під час бродіння. Воно не тільки вгамовує спрагу, але й підвищує загальний тонус організму людини, сприяє більш правильному обміну речовин. Ринок пивної індустрії до кінця ХХ століття став перенасиченим. І, щоб не злитися з загальним потоком, не загубитися серед тисяч найменувань, пивовари розробляють все нові рецепти. Сьогодні вже стало популярним виготовляти пиво з «родзинкою», з особливими смаковими якостями. Не дарма кажуть, що все нове – це гарно забуте старе. Так, до нас поступово почали повертатися і старі, давно забуті сорти пива. В багатьох країнах світу пиво виступає головним суперником міцних алкогольних напоїв. Так, у Німеччині з загальної кількості напоїв, які містіть алкоголь, випуск пива складає 54,4%, у США – 40,3%, в Англії – 79,6%. У той же час в нашій країні ця цифра становить тільки 9,2%. Крім бажаних цифр, існують і суто національні традиції споживання, які змінити доволі складно. От і українці дуже полюбляють пиво, тому вивчення ринку пива на Україні,його якість є актуальною задачею на сьогоднішній день. Пиво вважається одним з найдавніших спиртних напоїв. А сьогодні навіть встигло стати найпопулярнішим видом алкогольних напоїв в світі, особливо серед молоді. Важливою проблемою в технології пива є біологічна стабілізація, яка у нинішній час здійснюється за допомогою хімічних консервантів, небезпечних для здоров'я людини. Найкращим способом стабілізації є введення до рецептури пива антиоксидантів рослинної сировини, а саме хвої сосни звичайної.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/22039
Розташовується у зібраннях:076 - "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність" (Магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
dyplom_Nesterenko.pdf
  Restricted Access
3.25 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії
Anotatsiya_Nesterenko.pdf
  Restricted Access
77.63 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.