Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/22039
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Пенкіна, Наталія Михайлівна | - |
dc.contributor.author | Нестеренко, Артем Володимирович | - |
dc.date.accessioned | 2023-02-06T20:45:53Z | - |
dc.date.available | 2023-02-06T20:45:53Z | - |
dc.date.issued | 2022 | - |
dc.identifier.citation | Нестеренко А. В. Оцінка якості та розширення асортименту світлого пива за рахунок введення нетрадиційної рослинної сировини і особливості його митного оформлення: кваліфікаційна робота другого (магістерського) рівня: спец. 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність; наук. кер. Н. М. Пенкіна; Харків; ДБТУ. 2022. 236 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/22039 | - |
dc.description.abstract | Актуальність теми дипломної роботи «Свіжий смак живого пива» - ці слова майже щодня можна почути з екрану телевізора. Проте, що ж саме приховано за цими загадковими словами. Пиво – це продукт бродіння, відомий з найдавніших часів. При цьому процес можливий лише за наявності в середовищі дріжджових клітин, які й перетворюють цукри на спирт та вуглекислий газ. Після бродіння пиво фільтрують від мікроорганізмів і передають на фасування. Але навіть відфільтрований продукт залишається живильним середовищем для мікроорганізмів, - на жаль не тільки дріжджів, а й молочнокислих бактерій, плісені тощо. Саме через ці обставини термін зберігання пива не перевищує семи діб. Пиво являє собою ігристий, освіжаючий напій з характерним ароматом хмелю та приємним гіркуватим смаком, насиченим вуглекислим газом, який утворюється під час бродіння. Воно не тільки вгамовує спрагу, але й підвищує загальний тонус організму людини, сприяє більш правильному обміну речовин. Ринок пивної індустрії до кінця ХХ століття став перенасиченим. І, щоб не злитися з загальним потоком, не загубитися серед тисяч найменувань, пивовари розробляють все нові рецепти. Сьогодні вже стало популярним виготовляти пиво з «родзинкою», з особливими смаковими якостями. Не дарма кажуть, що все нове – це гарно забуте старе. Так, до нас поступово почали повертатися і старі, давно забуті сорти пива. В багатьох країнах світу пиво виступає головним суперником міцних алкогольних напоїв. Так, у Німеччині з загальної кількості напоїв, які містіть алкоголь, випуск пива складає 54,4%, у США – 40,3%, в Англії – 79,6%. У той же час в нашій країні ця цифра становить тільки 9,2%. Крім бажаних цифр, існують і суто національні традиції споживання, які змінити доволі складно. От і українці дуже полюбляють пиво, тому вивчення ринку пива на Україні,його якість є актуальною задачею на сьогоднішній день. Пиво вважається одним з найдавніших спиртних напоїв. А сьогодні навіть встигло стати найпопулярнішим видом алкогольних напоїв в світі, особливо серед молоді. Важливою проблемою в технології пива є біологічна стабілізація, яка у нинішній час здійснюється за допомогою хімічних консервантів, небезпечних для здоров'я людини. Найкращим способом стабілізації є введення до рецептури пива антиоксидантів рослинної сировини, а саме хвої сосни звичайної. | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | Харків: ДБТУ | uk_UA |
dc.title | Оцінка якості та розширення асортименту світлого пива за рахунок введення нетрадиційної рослинної сировини і особливості його митного оформлення | uk_UA |
dc.title.alternative | Quality assessment and expansion of the range of light beer due to the introduction of non-traditional plant raw materials and the peculiarities of its customs clearance | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |
dc.contributor.affiliation | Державний біотехнологічний університет, Кафедра торгівлі, готельно-ресторанної та митної справи | - |
Appears in Collections: | 076 - "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність" (Магістри) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
dyplom_Nesterenko.pdf Restricted Access | 3.25 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy | |
Anotatsiya_Nesterenko.pdf Restricted Access | 77.63 kB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.