Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/20877
Назва: Зміна якості пшеничних зернових пластівців підвищеної біологічної цінності під час зберігання
Інші назви: Quality change of wheat cereals with increased bioavailability in the process of storage
Изменение качества пшеничных зерновых хлопьев повышенной биологической ценности при хранении
Автори: Фоміна, І.М.
Ізмайлова, О.О.
Ключові слова: пшеничні пластівці;пророщування;біологічно активні речовини;мікрофлора;зберігання;Wheat cereals;Sprouting;Biologically active substance;Microflora;Storage;пшеничные хлопья;проращивание;биологически активные вещества;микрофлора;хранение
Дата публікації: 2016
Видавництво: Київ: НУХТ
Бібліографічний опис: Фоміна І. М., Ізмайлова О. О. Зміна якості пшеничних зернових пластівців підвищеної біологічної цінності під час зберігання. Наукові праці нац. ун-ту харч. технологій. Київ: НУХТ, 2016. Т. 22, № 4. С. 185-191.
Короткий огляд (реферат): У статті досліджено збереження біологічно активних речовин зернових пластівців, визначено кількість вітамінів Р, С, вітамінів групи В (В1 та В2) і наявність потенційно небезпечних мікроорганізмів у зернових пластівцях під час зберігання. Отримані результати свідчать про те, що під час зберігання вміст біологічно активних речовин пластівців підвищеної біологічної цінності зменшується, але залишається вищим порівняно з пластівцями, виготовленими за традиційною технологією, кількість патогенних мікроорганізмів зменшується з плином часу. The aim of the research was to study the preservation of biologically active substances of cereal flakes and to determine the presence of pathogenic microorganisms in cereal flakes in the process of storage. The article is based on the following methods of research: determining vitamins content (P, C, B1 and B2) and the presence of pathogenic microorganisms. Based on the research findings, it is apparent that in the process of storage the content of biologically active substances in flakes decreases, but it remains higher then in flakes made by traditional technology. The number of pathogenic microorganisms is reduced in course of time. В статье исследовано сохранение биологически активных веществ зерновых хлопьев, определено количество витаминов Р, С, витаминов группы В (В1 и В2) и наличие опасных микроорганизмов. Полученные результаты свидетельствуют о том, что при хранении содержание биологически активных веществ у хлопьев с повышенной биологической ценностью уменьшается, но остается большим по сравнению с хлопьями, изготовленными по традиционной технологии, количество патогенных микроорганизмов уменьшается с течением времени.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/20877
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
naukovi_pratsi_nukht_article_2016_22_4.pdf451.1 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.