Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/20877
Title: | Зміна якості пшеничних зернових пластівців підвищеної біологічної цінності під час зберігання |
Other Titles: | Quality change of wheat cereals with increased bioavailability in the process of storage Изменение качества пшеничных зерновых хлопьев повышенной биологической ценности при хранении |
Authors: | Фоміна, І.М. Ізмайлова, О.О. |
Keywords: | пшеничні пластівці;пророщування;біологічно активні речовини;мікрофлора;зберігання;Wheat cereals;Sprouting;Biologically active substance;Microflora;Storage;пшеничные хлопья;проращивание;биологически активные вещества;микрофлора;хранение |
Issue Date: | 2016 |
Publisher: | Київ: НУХТ |
Citation: | Фоміна І. М., Ізмайлова О. О. Зміна якості пшеничних зернових пластівців підвищеної біологічної цінності під час зберігання. Наукові праці нац. ун-ту харч. технологій. Київ: НУХТ, 2016. Т. 22, № 4. С. 185-191. |
Abstract: | У статті досліджено збереження біологічно активних речовин зернових пластівців, визначено кількість вітамінів Р, С, вітамінів групи В (В1 та В2) і наявність потенційно небезпечних мікроорганізмів у зернових пластівцях під час зберігання. Отримані результати свідчать про те, що під час зберігання вміст біологічно активних речовин пластівців підвищеної біологічної цінності зменшується, але залишається вищим порівняно з пластівцями, виготовленими за традиційною технологією, кількість патогенних мікроорганізмів зменшується з плином часу. The aim of the research was to study the preservation of biologically active substances of cereal flakes and to determine the presence of pathogenic microorganisms in cereal flakes in the process of storage. The article is based on the following methods of research: determining vitamins content (P, C, B1 and B2) and the presence of pathogenic microorganisms. Based on the research findings, it is apparent that in the process of storage the content of biologically active substances in flakes decreases, but it remains higher then in flakes made by traditional technology. The number of pathogenic microorganisms is reduced in course of time. В статье исследовано сохранение биологически активных веществ зерновых хлопьев, определено количество витаминов Р, С, витаминов группы В (В1 и В2) и наличие опасных микроорганизмов. Полученные результаты свидетельствуют о том, что при хранении содержание биологически активных веществ у хлопьев с повышенной биологической ценностью уменьшается, но остается большим по сравнению с хлопьями, изготовленными по традиционной технологии, количество патогенных микроорганизмов уменьшается с течением времени. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/20877 |
Appears in Collections: | Статті |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
naukovi_pratsi_nukht_article_2016_22_4.pdf | 451.1 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.