Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/15426
Title: | Спосіб отримання малосольних огірків |
Authors: | Черевко, Олександр Іванович Дубініна, Антоніна Анатоліївна Селютіна, Галина Анатоліївна Білоус, Вікторія Іванівна Ленерт, Світлана Олександрівна |
Issue Date: | 27-Dec-2010 |
Citation: | Спосіб отримання малосольних огірків. Патент України на корисну модель № 55800, МПК (2009) A23L 1/218. О. І. Черевко, А. А. Дубініна, Г. А. Селютіна, В. І. Білоус, С. О. Ленерт. № u201007349. Заявл. 14.06.2010. Опубл. 27.12.2010, Бюл.№ 24. 2 с. |
Series/Report no.: | 11;55800 |
Abstract: | Спосіб отримання малосольних огірків, який передбачає підготовку огірків (миття, просушування, інспектування, калібрування за розміром), приготування рецептурної суміші, змішування компонентів (сіль, лаврове листя, перець духмяний, листя смородини, листя вишні, зелень кропу), який відрізняється тим, що після змішування огірків з прянощами та сіллю їх поміщають в тару (поліетиленовий пакет), яку герметизують та піддають охолоджуванню при температурі мінус 18 °С до досягнення температури огірків мінус 0,35 °С, при цьому дотримуючись наступного співвідношення рецептурних компонентів, мас. %: огірки 90-93 сіль кухонна 3-3,5 листя смородини 1,5-2,5 листя вишні 1,0-1,5 зелень кропу 0,5-1,0 лист лавровий 0,5-0,8 перець духмяний 0,5-0,7. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/15426 |
Appears in Collections: | Патенти на винаходи (корисні моделі) |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.