Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/1313
Назва: | Удосконалення способу подрібнення кормів молотковими дробарками |
Інші назви: | Совершенствование способа измельчения кормов молотковыми дробилками Improvement of the crushing feed method with hammer crushers |
Автори: | Тарельник, В. Б. Коноплянченко, Є. В. Гецович, Є. М. Довжик, М. Я. |
Ключові слова: | молоткова дробарка;молоток;дека;знос;шорсткість;мікротвердість;електроіскрове легування;молотковая дробилка;молоток;дека;износ;шероховатость;микротвердость;электроискровое легирования;hammer crusher;hammer;deck;wear;roughness;microhardness;electrospark alloying |
Дата публікації: | 2020 |
Видавництво: | ХНТУСГ |
Бібліографічний опис: | Тарельник В. Б., Коноплянченко Є. В., Гецович Є. М., Довжик М. Я. Удосконалення способу подрібнення кормів молотковими дробарками. Інженерія природокористування. 2020. № 2 (16). С. 38-44. |
Серія/номер: | Інженерія природокористування;№ 2 (16) |
Короткий огляд (реферат): | Приведені переваги та недоліки способу подрібнення зерна молотковими дробарками. При цьому до загальних недоліків різних типів подрібнювачів віднесені: висока енергоємність, необхідність додаткового подрібнення часток, інтенсивне спрацювання робочих органів і зв’язку з цим невеликий експлуатаційний період молоткової дробарки, низька якість та рівномірність подрібнення. В якості основного недоліку багатоступінчастих способів подрібнювання кормів вказано те, що матеріал корму проходить обробку через декілька подрібнювачів і кінцевий ступінь подрібнення досягається поступово, при цьому застосовується більш складне, а значить і менш надійне встаткування. Обґрунтовано застосування одноступінчастого способу подрібнення. В роботі описана технологія збільшення експлуатаційного періоду молоткової дробарки та поліпшення якості і рівномірності подрібнення кормів, шляхом вдосконалення процесу одноступінчастого способу подрібнення, за рахунок формування методом електроіскрового легування (ЕІЛ) на робочих поверхнях молотка та гребінки покриттів з зносостійких матеріалів. Наведено результати легування зразків сталі 65Г, з використанням різних режимів на установці моделі «Елітрон 52А», з метою визначення впливу енергетичних параметрів ЕІЛ на параметри якості покриттів, нанесених електродами складу 10% 1М + 90% ВК6. Запропонований новий спосіб подрібнення кормів молотковими дробарками. Спосіб відрізняється тим, що на більш наближених поверхнях молотка та гребінки (деки) методом ЕІЛ наносять покриття з зносостійких матеріалів, причому наносять таким чином, що їх товщина та шорсткість, по мірі просування молотка вздовж поверхонь гребінки (деки) поступово збільшуються, а величина зазору між ними, відповідно, зменшується. Покриття наносять на повітрі окремими ділянками шириною 5-7 мм, при енергіях розряду – 0,2; 0,52; 2,6 і 4,6 Дж; продуктивністю - 0,5 – 0,8; 1,0 – 1,3; 1,5 – 2,0 і 2,0 – 2,5 см2/хв; товщиною – 0,02; 0,12; 0,19 і 0,23 мм і шорсткістю, (Rz) -7; 21; 65 і 117 мкм, відповідно. В якості матеріалу електроду використовують електрод-інструмент складу 10% 1М + 90% ВК6. В результаті збільшується експлуатаційний період молоткової дробарки, знижуються енерговитрати, поліпшується якість та рівномірності подрібнення. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1313 |
ISSN: | 2311-1828 |
Розташовується у зібраннях: | № 2 (16) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
8.pdf | 533.69 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.