Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/8949
Назва: | Нове про вплив низькотемпературної кріодеструкції та "шокового" заморожування на активність окиснювальних ферментів плодів та овочів |
Автори: | Павлюк, Р. Ю. Погарська, В. В. Крячко, Т. В. Лосєва, С. М. Маціпура, А. С. Глубокий, Д. О. Стоєв, C. С. |
Ключові слова: | кріогенне «шокове» заморожування;ферменти;плоди та овочі;інактивація |
Дата публікації: | 2009 |
Видавництво: | Харківський державний університет харчування та торгівлі |
Бібліографічний опис: | Павлюк Р. Ю., Погарська В. В., Крячко Т. В., Лосєва С. М., Маціпура А. С., Глубокий Д. О., Стоєв C. С. Нове про вплив низькотемпературної кріодеструкції та "шокового" заморожування на активність окиснювальних ферментів плодів та овочів. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2009. Вип. 2(10). C. 82-90. |
Короткий огляд (реферат): | Виявлено, що під час кріодеструкції плодів та овочів та низькотемпературного подрібнення відбувається значна активація окиснювальних ферментів (в 4 ... 4,5 разів вище, ніж у вихідній сировині). Розкрито механізм цього процесу та розроблені рекомендації з інактивації ферментів. Розроблено новий спосіб низькотемпературної інактивації окиснювальних ферментів плодів та овочів під час кріогенного «шокового» заморожування при використанні високих та надвисоких швидкостей, які повністю інактивують ферменти. It is discovered that the cryolysis of garden-stuffs and green-stuffs and low temperature grinding down takes a place considerable activating of oxidizing enzymes (in 4...4,5 times higher than in a feedstock). It is exposed out the mechanism of this proc ess and recommendations are developed for inactivation enzymes. The new method of low-temperature inactivation of oxidizing enzymes of garden-stuffs and green-stuffs is developed during the cryogenic freezing at using of high and ultrahigh speeds for the «shock» freezing what fully inactivation enzymes. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/8949 |
Розташовується у зібраннях: | Випуск 2 (10) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Pt_2009_2_14.pdf | 1.24 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.