Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/7089
Назва: Экспериментальные исследования с яблоками обработанных перед хранением электромагнитным излучением
Інші назви: Експериментальні дослідження з яблуками, обробленими перед зберіганням електромагнітним випромінюванням
Experimental studies with apples processed before electromagnetic radiation storage
Автори: Бородай, И. И.
Дата публікації: 2017
Видавництво: ХНТУСГ
Бібліографічний опис: Бородай И. И. Экспериментальные исследования с яблоками обработанных перед хранением электромагнитным излучением. Енергетика та комп'ютерно-інтегровані технології в АПК. 2017. № 1 (6). С. 70-72.
Серія/номер: Енергетика та комп'ютерно-інтегровані технології в АПК;№ 1 (6)
Короткий огляд (реферат): Для длительного хранения яблок сорта ̎Голден ̎ был проведен производственный эксперимент. В начале яблоки обрабатывались электромагнитным излучением с параметрами: частота 75,8 ГГц; мощность 650 мВт; экспозиция 60 с. Для блокировки дыхания эти же яблоки обрабатывались электромагнитным излучением с параметрами: частота 35 ГГц; мощность 1,2 Вт; экспозиция 20 с. Применение комбинированного излучения позволило полностью уничтожить микроорганизмы на поверхности яблок и блокировать их дыхание перед закладкой на хранение. Контроль за дыханием яблок в процессе их хранения осуществлялся на дифференциальной резонаторной установке. Такая технология позволила увеличить срок хранения яблок до 180 суток при температуре 18-20°С и давлением 1,01∙105 н/м2.
Для тривалого зберігання яблук сорту "Голден" був проведений виробничий експеримент. На початку яблука оброблялися електромагнітним випромінюванням з параметрами: частота 75,8 ГГц; потуж ність 650 мВт; експозиція 60 с. Для блокування дихання ці ж яблука оброблялися електромагнітним випромінюванням з параметрами: частота 35 ГГц; потужність 1,2 Вт, експозиція 20 с. Застосування комбінованого з отримання дозволило повністю знищити мікроорганізми на поверхні яблук і блокувати їх дихання перед закладкою на зберігання. Контроль за диханням яблук здійснювалося на диференціальної резонаторної установці. Така технологія дозволила збільшити термін зберігання яблук до 180 діб при температурі 18-20°С і тиском 1,01∙105 н/м2.
For long-term storage of apples "Golden" was conducted a production experiment. In the early apples were processed electromagnetic radiation with the following parameters: frequency 75,8 GHz; capacity of 650 mW; exposure for 60 s. Then lock the breath, these same apples were treated with electromagnetic radiation with parameters: the frequency of 35 GHz; power, 1,2 W; exposure 20 s. Use the combined of radiation allowed to completely destroy microorganisms on the surface of the apples and block their breath before laying on storage. Monitoring the respiration of apples in storage process was carried out on a differential resonator install. This technology made it possible to increase the shelf life of apples to 180 days at a temperature of 18-20°C and pressure of 1.01∙105 n/m2. .
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/7089
ISSN: 2311-0767
Розташовується у зібраннях:№ 1 (6)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
20.pdf870.65 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.