Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66737
Назва: | Звіт про науково-дослідну роботу «Удосконалення комбінованих, енергозберігаючих процесів очищення м'ясної сировини» (остаточний) |
Автори: | Горєлков, Д. В. Афукова, Н. О. Дуб, В. В. Дмитревський, Д. В. Скрипка, К. А. Юрченко, В. В. |
Ключові слова: | процеси;машини;апарати;слизові субпродукти;способи очищення;якість очищення;відсоток втрат сировини;процес очищення;термічна обробка;механічне очищення;зусилля відділення;втрати сировини;апарат для очищення слизових субпродуктів |
Дата публікації: | 2017 |
Видавництво: | Харків: ХДУХТ |
Бібліографічний опис: | Горєлков Д. В., Афукова Н. О., Дуб В. В., Дмитревський Д. В., Скрипка К. А., Юрченко В. В. Звіт про науково-дослідну роботу «Удосконалення комбінованих, енергозберігаючих процесів очищення м'ясної сировини» (остаточний). Харків: ХДУХТ, 2017. 131 с. |
Серія/номер: | 0015U006802; |
Короткий огляд (реферат): | Об'єкт дослідження – процеси очищення слизових субпродуктів II категорії. Предмет дослідження – слизові субпродукти II категорії, ріжучі вузли, експериментальний зразок апарата для очищення слизових і субпродуктів. Мета роботи – удосконалення комбінованих, енергозберігаючих процесів очищення м’ясної сировини. Надано літературний огляд обладнання для реалізації процесів очищення, яке розроблено або використовується на підприємствах харчової промисловості. Результатом проведеного літературного огляду стало, виявлення ряду недоліків існуючих способів, машин та апаратів для очищення слизових субпродуктів II категорії. Встановлено, що під час очищення сировини відсутній належний контроль за якістю кінцевої продукції, значна частина якої втрачається за умов використання існуючого обладнання, яке є енерго- та матеріалоємним і потребує додаткового обладнання для допоміжних операцій, що призводять до значного підвищення собівартості продукції та зниження її конкурентоспроможності. Встановлені найперспективніші напрями інтенсифікації процесу очищення, які вирішуються шляхом удосконалення існуючих та розробки нових способів очищення слизових субпродуктів II категорії. Внаслідок цього, були визначені напрями експериментальних досліджень із визначення найбільш раціональних способів очищення, зокрема визначається вплив пари на поверхневий шар слизових субпродуктів під час синергетичного способу очищення. Для реалізації запропонованого способу очищення субпродуктої слизові і було запропоновано конструкцію апарата для очищення слизових субпродуктів. В основу розробленого способу очищення та конструкції запропонованого апарата покладено синергетичний спосіб очищення, який складається з короткочасної обробки парою з метою послаблення сил зв’язку поверхневого слизового шару із підслизовим шаром та подальшим механічним очищенням, яке здійснюється шляхом зрізання поверхневого шару. Використання запропонованої конструкції апарата призначеної для харчової промисловості надасть можливість підвищити якість очищення сировини, інтенсифікувати технологічні процеси її переробки, заощадити матеріальні ресурси під час виготовлення самого апарата та знизити його енергоємність, поліпшити умови праці персоналу. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66737 |
Розташовується у зібраннях: | Звіти НДР |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
ZVIT_Horielkov_2017.pdf | 2.53 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.