Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66600
Название: Звіт про науково-дослідну роботу № 13-16-17Б «Прикладні інженерні рішення та комп'ютерне моделювання технологічних процесів харчової індустрії» (остаточний)
Авторы: Потапов, В. О.
Тормосов, Ю. М.
Саєнко, С. Ю.
Семенюк, Д. П.
Петренко, О. В.
Якушенко, Є. М.
Нечипоренко, І. В.
Лебединець, І. В.
Куценко, В. А.
Жеребкін, М. В.
Бєляєва, І. М.
Костенко, С. М.
Педорич, І. П.
Ключевые слова: харчова сировина;інфрачервоне обладнання;відбивальна поверхня
Дата публикации: 2017
Издательство: Харків: ХДУХТ
Библиографическое описание: Потапов В. О., Тормосов Ю. М., Саєнко С. Ю., Семенюк Д. П., Петренко О. В., Якушенко Є. М., Нечипоренко І. В., Лебединець І. В., Куценко В. А., Жеребкін М. В., Бєляєва І. М., Костенко С. М., Педорич І. П. Звіт про науково-дослідну роботу № 13-16-17Б «Прикладні інженерні рішення та комп'ютерне моделювання технологічних процесів харчової індустрії» (остаточний). Харків: ХДУХТ, 2017. 95 с.
Серия/номер: 0115U006803;
Краткий осмотр (реферат): Об`єкт дослідження – процес променевої теплопередачі з урахуванням одноразового відбиття променів в інфрачервоних апаратах харчових виробництв. Мета роботи – удосконалення обладнання для тепло та холодопостачання підприємств харчування та торгівлі методами комп'ютерного моделювання технологічних процесів. Метод дослідження – теорія променевого теплообміну, математичний аналіз та статистика, комп’ютерне моделювання, стандартні методи дослідження харчової сировини. Результатом НДР є розробка методу розрахунку теплового потоку від циліндричного випромінювача з урахуванням товщини випромінювача та втрат енергії. Запропоновано нову математичну модель питомої теплоємності харчових систем в процесі заморожування, в основу якої покладено модель колоїдних капілярно пористих тіл, процес кристалізації яких контролюється двома конкуруючими процесами виморожування вільної вологи і збільшення енергії зв'язку вологи, яке проявляється в збільшенні в'язкості системи і гелеутворення. Прогнозні припущення щодо розвитку об`єкта дослідження – визначення оптимальних параметрів апарату інфрачервоної обробки харчової сировини та удосконалення технології заморожування харчової сировини.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66600
Располагается в коллекциях:Звіти НДР

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
ZVIT_Potapov_2017.pdf2.49 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.