Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66600
Title: Звіт про науково-дослідну роботу № 13-16-17Б «Прикладні інженерні рішення та комп'ютерне моделювання технологічних процесів харчової індустрії» (остаточний)
Authors: Потапов, В. О.
Тормосов, Ю. М.
Саєнко, С. Ю.
Семенюк, Д. П.
Петренко, О. В.
Якушенко, Є. М.
Нечипоренко, І. В.
Лебединець, І. В.
Куценко, В. А.
Жеребкін, М. В.
Бєляєва, І. М.
Костенко, С. М.
Педорич, І. П.
Keywords: харчова сировина;інфрачервоне обладнання;відбивальна поверхня
Issue Date: 2017
Publisher: Харків: ХДУХТ
Citation: Потапов В. О., Тормосов Ю. М., Саєнко С. Ю., Семенюк Д. П., Петренко О. В., Якушенко Є. М., Нечипоренко І. В., Лебединець І. В., Куценко В. А., Жеребкін М. В., Бєляєва І. М., Костенко С. М., Педорич І. П. Звіт про науково-дослідну роботу № 13-16-17Б «Прикладні інженерні рішення та комп'ютерне моделювання технологічних процесів харчової індустрії» (остаточний). Харків: ХДУХТ, 2017. 95 с.
Series/Report no.: 0115U006803;
Abstract: Об`єкт дослідження – процес променевої теплопередачі з урахуванням одноразового відбиття променів в інфрачервоних апаратах харчових виробництв. Мета роботи – удосконалення обладнання для тепло та холодопостачання підприємств харчування та торгівлі методами комп'ютерного моделювання технологічних процесів. Метод дослідження – теорія променевого теплообміну, математичний аналіз та статистика, комп’ютерне моделювання, стандартні методи дослідження харчової сировини. Результатом НДР є розробка методу розрахунку теплового потоку від циліндричного випромінювача з урахуванням товщини випромінювача та втрат енергії. Запропоновано нову математичну модель питомої теплоємності харчових систем в процесі заморожування, в основу якої покладено модель колоїдних капілярно пористих тіл, процес кристалізації яких контролюється двома конкуруючими процесами виморожування вільної вологи і збільшення енергії зв'язку вологи, яке проявляється в збільшенні в'язкості системи і гелеутворення. Прогнозні припущення щодо розвитку об`єкта дослідження – визначення оптимальних параметрів апарату інфрачервоної обробки харчової сировини та удосконалення технології заморожування харчової сировини.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66600
Appears in Collections:Звіти НДР

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ZVIT_Potapov_2017.pdf2.49 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.