Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/61882
Назва: Технологія хліба пшеничного оздоровчого призначення з використанням псиліуму
Інші назви: Wheat health bread technology using psyllium
Автори: Судак, Ганна Іванівна
Науковий керівник : Степанькова, Г. В.
Місце роботи: Державний біотехнологічний університет
Кафедра технології хлібопродуктів і кондитерських виробів
Ключові слова: хліб;органолептичні показники якості;пористість;харчові волокна;питомий об’єм;НАССР;економічна ефективність;bread;psyllium;organoleptic quality indicators;porosity;dietary fiber;specific volume;economic efficiency
Дата публікації: 2024
Видавництво: Харків: ДБТУ
Бібліографічний опис: Судак Г. І. Технологія хліба пшеничного оздоровчого призначення з використанням псиліуму: кваліфікаційна робота магістра: спец. 181 – Харчові технології; наук. кер. Г. В. Степанькова. Харків: ДБТУ, 2024. 76 с.
Короткий огляд (реферат): Останніми роками сучасні споживачі все більше замислюються над своїм здоров’ям і віддають перевагу натуральним продуктам харчування або тим, які мають у своєму складі важливі фізіологічно функціональні інредієнти, що сприяють профілактиці захворювань та забезпечують організм корисними речовинами. Проте сучасний спосіб життя дуже часто передбачає перекуси або так звану street food, яка є «рафінованою» калорійною їжею, що призводить до недоотримання організмом багатьох корисних речовин. речовин. Вони покращують роботу кишківника, є природним пробіотиком, мають абсорбційну і декситокаційну властивість, підтримують стабільний рівень цукру в крові, сприяють відтоку жовчі, дають відчуття насиченості і запобігають переїданню, покращують метаболічні процеси. В середньому добова норма споживання харчових волокон становить 30-35 г, проте більшість людей споживають меншу кількість. Тому виникає необхідність у створення хлібобулочних виробів, як найбільш масово вживаного продукту всіма верствами населення, із підвищеним вмістом харчових волокон. З метою збагачення хліба пшеничного харчовими волокнами нами запропоновано використовувати псиліум – лушпиння насіння подорожника.
In recent years, modern consumers have become increasingly concerned about their health and prefer natural foods or those that contain important physiologically functional ingredients that help prevent diseases and provide the body with nutrients. However, the modern lifestyle often involves snacks or so-called street food, which is a "refined" high-calorie food, which leads to a deficiency in the body of many nutrients. substances. They improve intestinal function, are a natural probiotic, have absorption and detoxification properties, maintain a stable blood sugar level, promote bile outflow, give a feeling of satiety and prevent overeating, improve metabolic processes. On average, the daily intake of dietary fiber is 30-35 g, but most people consume less. Therefore, there is a need to create bakery products, as the most widely consumed product by all segments of the population, with an increased content of dietary fiber. In order to enrich wheat bread with dietary fiber, we proposed using psyllium, the husk of psyllium seeds
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/61882
Розташовується у зібраннях:181 - "Харчові технології" (Магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2024_M_461_181z-HK-13m_Sudak_G_I.pdf
  Restricted Access
1.76 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.