Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/45721
Назва: Використання біотехнологічних підходів при вирощуванні мікрозелені
Інші назви: Usage of biotechnological approaches in cultivation of microgreens
Автори: Хорунженко, Карина Олександрівна
Науковий керівник : Юрко, П. С.
Місце роботи: Державний біотехнологічний університет
Кафедра біотехнології, молекулярної біології та водних біоресурсів
Ключові слова: мікрозелень;насіння;спалах інфекції;патогенні мікроорганізми;біопрепарат;Salmonella;Escherichia coli O157:H7;microgreens;seeds;outbreak of infection;pathogenic microorganisms;biological preparation
Дата публікації: 2023
Видавництво: Харків: ДБТУ
Бібліографічний опис: Хорунженко К. О. Використання біотехнологічних підходів при вирощуванні мікрозелені: кваліфікаційна робота магістра: спец. 162 - Біотехнології та біоінженерія; наук. кер. П. С. Юрко. Харків, 2023. 55 с.
Короткий огляд (реферат): Актуальність теми кваліфікаційної роботи – розробка та використання біотехнологічних підходів в отриманні рослинних продуктів. Мета кваліфікаційної роботи – аналіз актуальності вирощування та споживання мікрозелені, а також необхідності застосування біопрепаратів для попередження спалахів інфекційних заражень та прискорення росту і розвитку насіння. Об’єкт дослідження – мікрозелень. Предмет дослідження – використання біопрепаратів при вирощуванні мікрозелені. Теоретичне та практичне значення одержаних результатів – вирощування мікрозелені актуально завдяки популяризації здорового способу життя та прагненню людей включати в свій раціон максимально корисні продукти. Виявлено, що молоді зелені пагони містять в десятки разів більше необхідних для організму мікроелементів і вітамінів, ніж дорослі рослини або їх плоди. Їх перевага також полягає в тому, що вирощувати молоді паростки можна цілий рік, незалежно від сезону у домашніх умовах. Користь безсумнівна, але патогенні мікроорганізми, що спричиняють кишкові інфекції, такі як Salmonella, Escherichia coli O157:H7, можуть передаватися із паростками. Завдання нашої роботи дослідити біопрепарати для запобігання ураження, для прискоренню росту та підвищенню смакових якостей.
The relevance of the subject of the qualification work is the development and use of biotechnological approaches in the production of plant products. The purpose of the qualification work is to analyze the relevance of growing and consuming microgreens, as well as the need to use biological preparations to prevent outbreaks of infectious infections and accelerate the growth and development of seeds. The object of research is microgreens. The subject of the study is the use of biological preparations in the cultivation of microgreens. The theoretical and practical significance of the obtained results is that the cultivation of microgreens is relevant due to the popularization of a healthy lifestyle and the desire of people to include the most useful products in their diet. It was found that young green shoots contain ten times more trace elements and vitamins necessary for the body than adult plants or their fruits. Their advantage is also that you can grow young sprouts all year round, regardless of the season at home. The benefits are clear, but pathogens that cause intestinal infections, such as Salmonella, Escherichia coli O157:H7, can be transmitted with sprouts. The task of our work is to research biological preparations to prevent damage, to accelerate growth and increase taste qualities
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/45721
Розташовується у зібраннях:162 - "Біотехнологія та біоінженерія" (Магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2023_M_162-BT-12m_Khorunzhenko.pdf
  Restricted Access
3.83 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.