Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/4009
Назва: | Вивчення амінокислотного складу дрібнодисперсних добавок із пряних овочів, отриманих із використанням кріогенних технологій |
Автори: | Павлюк, Р. Ю. Наконечна, Ю. Г. Погарська, В. В. Хоменко, А. В. Кострова, К. В. Кляп, Т. П. |
Ключові слова: | дрібнодисперсні добавки;кріогенні технології;наноструктуроване пюре;«шокове» заморожування;пряні овочі;овочі |
Дата публікації: | 2013 |
Видавництво: | Харківський державний університет харчування та торгівлі |
Бібліографічний опис: | Павлюк Р. Ю., Наконечна Ю. Г., Погарська В. В., Хоменко А. В., Кострова К. В., Кляп Т. П. Вивчення амінокислотного складу дрібнодисперсних добавок із пряних овочів, отриманих із використанням кріогенних технологій. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2013. Вип. 1(17), Ч. 1. C. 44-51. |
Короткий огляд (реферат): | Вивчено амінокислотний склад дрібнодисперсних добавок із пряних
овочів (коренів селери, хрону, імбиру та головок часнику) у формі замороженого
наноструктурованого пюре з використанням кріогенного «шокового»
заморожування та низькотемпературного подрібнення, а також порошку
сублімаційного сушіння. Показано, що білок добавок із пряних овочів за
амінокислотним складом наближається до ідеального білка за винятком деяких
амінокислот. Studied the amino acid composition of fine additions of spicy vegetables (celery, horseradish, ginger and garlic) in the form of frozen nanostructure puree with cryogenic "shock" of low-temperature freezing and grinding and powder sublimation drying. It is shown, that the protein supplements of spicy vegetables in amino acid composition approaches the complete protein the exception of some amino acids. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4009 |
Розташовується у зібраннях: | Випуск 1 (17) Ч1 |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Pt_2013_1(1)__8.pdf | 260.19 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.