Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/3538
Назва: | Структурні зміни та конкуренція на ринку пшениці Республіки Вірменії у 2015–2020 рр. |
Інші назви: | Structural changes and competition in the wheat market in RA 2015–2020 |
Автори: | Мкртчян, Татул Мелсикович Мелкумян, Заруи Микаеловна Карагезян, Меланья Араиковна Погосян, Вазген Вачаганович |
Ключові слова: | імпорт пшениці;частка ринку;самодостатність;конкуренція;ступінь концентрації;wheat imports;market share;self-sufficiency;competition;concentration level |
Дата публікації: | 2020 |
Видавництво: | Харківський державний університет харчування та торгівлі |
Бібліографічний опис: | Мкртчян Т.М., Мелкумян З.М., Карагезян М.А., Погосян В.В. Структурні зміни та конкуренція на ринку пшениці Республіки Вірменії у 2015–2020 рр. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг. 2020. Вип. 2(32). С. 80-90. |
Короткий огляд (реферат): | Вірменія імпортує значну частку загального обсягу споживаної
пшениці. Хоча місцеве виробництво пшениці забезпечують близько 12 000
індивідуальних (сільських) домогосподарств, ринок імпорту пшениці у Вірменії
завжди мав досить високу концентрацію, оскільки два-три великі суб’єкти
забезпечують понад 90% імпорту. Саме тому структура ринку імпорту
пшениці, дії конкурентів та умови конкуренції, а також частка учасників
мають значний вплив на внутрішні ціни на пшеницю і, як наслідок, на ціни на
борошно та хліб. Ці обставини привели до об’єктивної необхідності вивчення
конкуренції, конкурентних умов та коливань цін на ринку пшениці в Республіці
Вірменії. Armenia imports a significant share of total wheat consumed in Armenia. While local wheat production is provided by about 12,000 individual (rural) households, the wheat import market in Armenia has always had a fairly high degree of concentration, since two or three large entities provide more than 90% of imports. This is why the structure of the wheat import market, the actions of competitors and the conditions of competition, as well as the shares of participants, have a significant impact on domestic prices for wheat and, as a result, on prices for flour and bread. These circumstances have led to the objective need to study competition, competitive conditions and price fluctuations in the wheat market in Armenia. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/3538 |
Розташовується у зібраннях: | Випуск 2 (32) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Т.М._Мкртчян,_З.М._Мелкумян,_М.А._Карагезян,_В.В._Погосян.pdf | 1.11 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.