Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/3450
Назва: | Дослідження впливу гідролізату з молюсків на виведення 137Сs з організму людини |
Автори: | Крамаренко, Д. П. Кірєєва, О. І. Рябушко, В. І. Пересічний, М. І. Дейниченко, Л. Г. |
Ключові слова: | гідролізату з молюсків;137Сs;молюски;виведення з організму |
Дата публікації: | 2013 |
Видавництво: | Харківський державний університет харчування та торгівлі |
Бібліографічний опис: | Крамаренко Д. П., Кірєєва О. І., Рябушко В. І., Пересічний М. І., Дейниченко Л. Г. Дослідження впливу гідролізату з молюсків на виведення 137Сs з організму людини. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2013. Вип. 2(18). C. 225-230. |
Короткий огляд (реферат): | Розглянуто питання оцінки радіозахисних властивостей гідролізату з
молюсків «Рапамід» у дітей – мешканців радіоактивно забруднених
територій. Доведено, що визначені радіозахисні властивості гідролізату з
молюсків «Рапамід» сприяють зниженню інтенсивності вільнорадикальних
процесів у біосередовищах дитячого організму та значному зниженню вмісту
інкорпорованого 137Cs. Також було відмічено гарну стерпність та
відсутність побічних ефектів гідролізату з молюсків «Рапамід» у дітей. The questions concening the assessment of radioprotective properties of "Rapamid" shellfish hydrolyzate in children – residents of radioactively contaminated territories. It is proved that certain radioprotective properties of "Rapamid" shellfish hydrolyzate help to reduce the intensity of free radical processes in biological environment of infant body and significantly reduce the amount of incorporated 137Cs. High tolerability and absence of side effects of "Rapamid" shellfish hydrolyzate children is marked. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/3450 |
Розташовується у зібраннях: | Випуск 2 (18) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Pt_2013_2_36.pdf | 295.81 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.