Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/21666
Title: | Прогресивні процеси виробництва м'ясо-рослинних кулінарних виробів |
Authors: | Черевко, Олександр Іванович Михайлов, Валерій Михайлович Бабкіна, Ірина Володимирівна Ляшенко, Богдан Віталійович Лебединець, Ігор Володимирович |
Keywords: | кулінарні вироби;процес жаріння;теплові процеси;м'ясні вироби |
Issue Date: | 2008 |
Publisher: | Харків: ХДУХТ |
Citation: | Прогресивні процеси виробництва м'ясо-рослинних кулінарних виробів: монографія. О. І. Черевко, В. М. Михайлов, І. В. Бабкіна, Б. В. Ляшенко, І. В. Лебединець; Харк. держ. ун-т харч. та торгівлі. Харків: ХДУХТ, 2008. 101 с. |
Abstract: | У монографії розглядаються та вирішуються проблеми інтенсифікації теплоперенесення шляхом цілеспрямованого регулювання складу компонентів середовища та напівфабрикатів з урахуванням їх властивостей, що забезпечують зниження витрат енергетичних і матеріальних ресурсів під час виробництва жарених кулінарних виробів. Науково обгрунтовано методологію цілеспрямованого регулювання складу компонентів напівфабрикатів з урахуванням їх оптичних, теплофізичних, адсорбційних властивостей, а також ступеня масивності під час розробки енерго- і ресурсозберігаючих технологічних процесів виробництва багатокомпонентних кулінарних виробів. Доцільність реалізації доведено на прикладах розробки технологічних схем виробництва м'ясних січених виробів, термообробку яких передбачено ІЧ-жаренням та смаженням у ФЗС, що відповідають вимогам санітарної безпеки і наближені за хімічним складом до традиційних виробів з котлетного фаршу. Монографія розрахована на спеціалістів харчової промисловості, а також студентів вищих навчальних закладів та аспірантів спеціальності "Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв". |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/21666 |
Appears in Collections: | Монографії |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Mon_kulinar_vyroby_2008.pdf | 1.26 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.