Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/1746
Назва: The new about carotenoids during the refrigerated processing of carotene-containing vegetables and berries with the use of cryo- and mechanical destruction
Інші назви: Нове про каротиноїди під час холодильної переробки каротиновмісних овочів та ягід із використанням кріомеханодеструкції
Автори: Pavlyuk, Raisa
Pogarskaya, Viktoriya
Timofeyeva, Nadezhda
Balabai, Katerina
Loseva, Svetlana
Borysova, Alina
Ключові слова: cryogenic freezing;carotenoids;carotene-containing vegetables;fine-dispersed grinding;mechanoactivation, cryodestruction;hydrophilic carotenoid form;кріогенне заморожування;каротиноїди;каротиновмісні овочі;тонкодисперсне подрібнення;механоактивація;кріодеструкція;гідрофільна форма каротиноїдів;криогенное замораживание;каротиноиды;каротинсодержащие овощи;тонкодисперсное измельчение;механоактивация;криодеструкция;гидрофильная форма каротиноидов
Дата публікації: 2014
Видавництво: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Бібліографічний опис: Pavlyuk R., Pogarskaya V., Timofeyeva N., Balabai К., Loseva S., Borysova A. The new about carotenoids during the refrigerated processing of carotene-containing vegetables and berries with the use of cryo- and mechanical destruction. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2014. Вип. 2(20). C. 74-81.
Короткий огляд (реферат): The method of refrigerated processing carotenoid herbal materials into nanostructured frozen puree is developed. This process includes the use of complex influence of cryogenic “shock” freezing and low-temperature grinding to raw materials. It allows us to get a fine-dispersed additives with a record content of carotenoids and other biologically active substances in a free form (2,5-3,5 times more than it is liberated from the state bound with biopolymers by means of traditional methods of extraction from plant raw material).
Розроблено холодильний спосіб переробки каротиновмісної рослинної сировини в наноструктуроване заморожене пюре, який включає використання комплексного впливу на сировину процесів кріогенного «шокового» заморожування та низькотемпературного подрібнення, що дозволяють отримати тонкодисперсні добавки з рекордним вмістом каротиноїдів та інших БАР у вільній формі (у 2,5…3,5 рази більше, ніж вивільняється із зв'язаного з біополімерами стану за умови використання традиційних методів екстракції з рослинної сировини).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1746
Розташовується у зібраннях:Випуск 2 (20)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Pt_2014_2_9.pdf449.12 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.