Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/1746
Назва: | The new about carotenoids during the refrigerated processing of carotene-containing vegetables and berries with the use of cryo- and mechanical destruction |
Інші назви: | Нове про каротиноїди під час холодильної переробки каротиновмісних овочів та ягід із використанням кріомеханодеструкції |
Автори: | Pavlyuk, Raisa Pogarskaya, Viktoriya Timofeyeva, Nadezhda Balabai, Katerina Loseva, Svetlana Borysova, Alina |
Ключові слова: | cryogenic freezing;carotenoids;carotene-containing vegetables;fine-dispersed grinding;mechanoactivation, cryodestruction;hydrophilic carotenoid form;кріогенне заморожування;каротиноїди;каротиновмісні овочі;тонкодисперсне подрібнення;механоактивація;кріодеструкція;гідрофільна форма каротиноїдів;криогенное замораживание;каротиноиды;каротинсодержащие овощи;тонкодисперсное измельчение;механоактивация;криодеструкция;гидрофильная форма каротиноидов |
Дата публікації: | 2014 |
Видавництво: | Харківський державний університет харчування та торгівлі |
Бібліографічний опис: | Pavlyuk R., Pogarskaya V., Timofeyeva N., Balabai К., Loseva S., Borysova A. The new about carotenoids during the refrigerated processing of carotene-containing vegetables and berries with the use of cryo- and mechanical destruction. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2014. Вип. 2(20). C. 74-81. |
Короткий огляд (реферат): | The method of refrigerated processing carotenoid herbal materials into
nanostructured frozen puree is developed. This process includes the use of complex
influence of cryogenic “shock” freezing and low-temperature grinding to raw
materials. It allows us to get a fine-dispersed additives with a record content of
carotenoids and other biologically active substances in a free form (2,5-3,5 times
more than it is liberated from the state bound with biopolymers by means of
traditional methods of extraction from plant raw material). Розроблено холодильний спосіб переробки каротиновмісної рослинної сировини в наноструктуроване заморожене пюре, який включає використання комплексного впливу на сировину процесів кріогенного «шокового» заморожування та низькотемпературного подрібнення, що дозволяють отримати тонкодисперсні добавки з рекордним вмістом каротиноїдів та інших БАР у вільній формі (у 2,5…3,5 рази більше, ніж вивільняється із зв'язаного з біополімерами стану за умови використання традиційних методів екстракції з рослинної сировини). |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1746 |
Розташовується у зібраннях: | Випуск 2 (20) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Pt_2014_2_9.pdf | 449.12 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.