Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/1745
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorPavlyuk, Raisa-
dc.contributor.authorPogarskaya, Viktoriya-
dc.contributor.authorYurieva, Olga-
dc.contributor.authorNakonechnaya, Yuliya-
dc.contributor.authorKotyuk, Tatiana-
dc.contributor.authorArkhypova, Viktoriya-
dc.date.accessioned2022-06-26T13:57:26Z-
dc.date.available2022-06-26T13:57:26Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.citationPavlyuk R., Pogarskaya V., Yurieva O., Nakonechnaya Yu., Kotyuk T., Arkhypova V. Innovative technology of melted cheese products with the use of freezing and mechanical destruсtion. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2014. Вип. 2(20). C. 62-73.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1745-
dc.description.abstractThis scientific work is devoted to the development of innovative technology of melted cheese products that includes the use of complex impact of freezing and mechanical destruction on raw material, mutual influence of which during the preparation of hard rennet cheeses for melting results in destruction of paracaseinatecalciumphosphate complex, its mechanolysis to separate amino acids, conformational changes of protein molecules that allows excluding the use of saltsmelters. The innovative technology, process flowsheet, receipts of cheese-vegetable fillings for “Pancake” confectionery products, cheese sauces-dressings, melted cheese spreads without salts-melters have been developed.uk_UA
dc.description.abstractРозроблено інноваційну технологію плавлених сирних продуктів, що включає використання комплексного впливу на сировину заморожування і механодеструкції, спільний вплив яких під час підготовки твердих сичугових сирів до плавлення призводить до деструкції параказеїнаткальційфосфатного комплексу, його механолізу до окремих амінокислот, конформаційних змін молекул білка, що дозволяє виключити застосування солей-плавильників. Розроблено інноваційну технологію, технологічну схему, рецептуру сирноовочевих начинок для кондитерських виробів «Панкейк», сирних соусів-дресингів і пастоподібних плавлених сирів без солей-плавильників.-
dc.language.isoenuk_UA
dc.publisherХарківський державний університет харчування та торгівліuk_UA
dc.subjectmelted cheese productsuk_UA
dc.subjectfreezinguk_UA
dc.subjectmechanical destructionuk_UA
dc.subjectrennet cheesesuk_UA
dc.subjectsalts-meltersuk_UA
dc.subjectплавлені сирні продуктиuk_UA
dc.subjectзаморожуванняuk_UA
dc.subjectмеханодеструкціяuk_UA
dc.subjectсичугові сириuk_UA
dc.subjectсолі-плавильникиuk_UA
dc.subjectплавленые сырные продуктыuk_UA
dc.subjectзамораживаниеuk_UA
dc.subjectмеханодеструкцияuk_UA
dc.subjectсычужные сырыuk_UA
dc.subjectсоли-плавителиuk_UA
dc.titleInnovative technology of melted cheese products with the use of freezing and mechanical destruсtionuk_UA
dc.title.alternativeІнноваційна технологія плавлених сирних продуктів з використанням заморожування і механодеструкції-
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Випуск 2 (20)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2014_2_8.pdf420.34 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.