Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/15861
Title: | Спосіб попередньої обробки ягід чорної смородини перед заморожуванням |
Authors: | Погожих, Микола Іванович Одарченко, Андрій Миколайович Одарченко, Дмитро Миколайович Даниленко, Лариса Володимирівна Гасай, Євгенія Леонідівна Сподар, Катерина Вікторівна |
Issue Date: | 25-Jul-2011 |
Citation: | Спосіб попередньої обробки ягід чорної смородини перед заморожуванням. Патент України на корисну модель № 61774, МПК A23B 7/04 (2006.01). М. І. Погожих, А. М. Одарченко, Д. М. Одарченко, Л. В. Даниленко, Є. Л. Гасай, К. В. Сподар. № u201100960. Заявл. 28.01.2011. Опубл. 25.07.2011, Бюл.№ 14. 2 с. |
Series/Report no.: | 11;61774 |
Abstract: | Спосіб попередньої обробки ягід чорної смородини перед заморожуванням, який полягає у тому, що ягоди миють, відокремлюють плодоніжку, звільняють від надлишкової вологи шляхом струшування або обдування повітрям, заморожують за температури не вище -24°±2 °С, який відрізняється тим, що підготовлені ягоди перед заморожуванням витримують у 0,5 % розчині натрійкарбоксиметилцелюлози протягом 10 хвилин, заморожують за температури -15...-35 °C, зберігають при температурі не вище -18°С. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/15861 |
Appears in Collections: | Патенти на винаходи (корисні моделі) |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.