Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1396
Назва: До розрахунку енергетичної освітленості харчових продуктів під час ІЧ-нагрівання
Інші назви: To the calculation of energetic luminosity of food products at IR-heating
Автори: Захаренко, Віталій Олександрович
Сорокіна, Світлана Вікторівна
Ключові слова: енергетична освітленість;ІЧ-випром інювач;плоска поверхня;«точковий» та «лінійний» випромінювачі;ІЧ-нагрівання;опромінювана поверхня;энергетическая освещенность;ИК-излучатель;плоская поверхность;«точечный» и «линейный» излучатели;ИК-нагревание;облучаемая поверхность;luminosity power;IR-emitter;flat surface;«point» and «linear» emitter;IR-heating;exposed to the surface radiation
Дата публікації: 2015
Видавництво: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Бібліографічний опис: Захаренко В. О., Сорокіна С. В. До розрахунку енергетичної освітленості харчових продуктів під час ІЧ-нагрівання. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2015. Вип. 1(21). C. 172-180.
Короткий огляд (реферат): Визначено методи розрахунку енергетичної освітленості, створюваної на плоскому об’єкті ІЧ-випромінювачем різної геометричної форми: плоска поверхня - «точковий» і «лінійний» випромінювачі, циліндрична поверхня - «точковий» і «лінійний» випромінювачі. Розглянуто різні варіанти поверхні (циліндрична або плоска), що освітлюються нагрівачами різних конструкцій (точковим або циліндричним ). Отримані формули можуть бути використані для розрахунку теплових ІЧ-нагрівачів у харчовій технології.
Rational choice of IR-emitter for thermal processes in food technology related to integral and spectral descriptions of a product, temperature regime of the process, by means of heating equipment and by other properties of the product and, in addition, with the description of the emitter, which, is usually unknown. During the vehicles construction with the use of IR-heating it is necessary to make preliminary calculations which allow determine its geometry, productivity, power source, etc. It is also necessary to be able to determine luminosity of food products, which is created by IR-heating of different construction. In work the methods of calculating power luminosity are created for the flat object of IR-radiator of different geometrical form: flat surface  «point» and «linear» emitter, and cylindrical surface - «point» and «linear» emitter. In the work the authors considered different variants of surfaces (cylindrical or flat) which lighted the heaters of different construction (point or cylindrical). The obtained formulas can be used for the calculation of thermal IR-heaters in food technology
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1396
Розташовується у зібраннях:Випуск 1 (21)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Pt_2015_1_20.pdf446.42 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.