Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/13138
Title: | Спосіб виробництва замороженого тістового напівфабрикату з додаванням овочевої плазми |
Authors: | Одарченко, Дмитро Миколайович Одарченко, Андрій Миколайович Одарченко, Микола Семенович Черкашина, Вікторія Юріївна Сюсель, Олена Олександрівна Максимова, Аліна Олександрівна |
Issue Date: | 10-Jul-2012 |
Citation: | Спосіб виробництва замороженого тістового напівфабрикату з додаванням овочевої плазми. Патент України на корисну модель № 71263, МПК A23L 3/36 (2006.01). Д. М. Одарченко, А. М. Одарченко, М. С. Одарченко, В. Ю. Черкашина, О. О. Сюсель, А. О. Максимова. № u 2011 14912. Заявл. 15.12.2011. Опубл. 10.07.2012, Бюл.№ 13. 4 с. |
Series/Report no.: | 11;71263 |
Abstract: | Спосіб виробництва замороженого тістового напівфабрикату з додаванням овочевої плазми включає замішування тіста за технологічною схемою: дріжджі активують шляхом внесення 10 % від загальної маси цукру та залишають на 10 хвилин, у дріжджі вносять залишкову кількість цукру та залишають ще на 1 годину. У підготовані дріжджі вносять попередньо розтоплений та охолоджений маргарин, сіль, воду з температурою 1…2° С, рецептурна кількість якої частково замінена овочевою (перцевою або томатно-перцевою) плазмою, борошно з температурою 15° С. Здійснюють формування виробів, упакування та заморожування при температурі -30° С протягом 120 хвилин та поступовим підвищенням температури до -18° С з наступним зберіганням. Замішування тіста передбачає таке співвідношення основної сировини з урахуванням втрат під час бродіння, замішування та зберігання: борошно пшеничне - 61,7 %, вода питна - 19,54 %, овочева плазма: перцева - 9,77 % або томатно-перцева: перцева - 2,93 % та томатна - 6,84 %, цукор білий - 4,3 %, дріжджі пресовані - 1,9 %, маргарин столовий - 1,9 %, сіль кухонна -0,9 %. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/13138 |
Appears in Collections: | Патенти на винаходи (корисні моделі) |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.