Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/1153
Назва: Способи та прийоми оцінки конкурентного потенціалу агарних підприємств
Інші назви: Methods and techniques for assessing the competitive potential of agar enterprises
Автори: Невмержицький, Василь Миколайович
Ключові слова: спосіб;прийом;оцінка;конкурентний потенціал;зовнішнє середовище;внутрішнє середовище;інтегральна оцінка конкурентного потенціалу
Дата публікації: 2020
Видавництво: ТОВ «Стильна типографія»
Бібліографічний опис: Невмержицький В. М. Способи та прийоми оцінки конкурентного потенціалу агарних підприємств. Актуальні проблеми інноваційної економіки. 2020. № 4. С. 53-59.
Серія/номер: Актуальні проблеми інноваційної економіки;№ 4
Короткий огляд (реферат): Вступ. Конкурентний потенціал аграрного підприємства, на відміну від традиційних суміжних понять, таких як: потенціал підприємства, економічний потенціал, стратегічний потенціал, варто розглядати як порівняно нову економічну категорію, імплементація досліджень якої на основі прикладних рекомендацій дозволить вітчизняним підприємствам галузі значно підвищити рівень конкурентоспроможності власної продукції, посилити свою конкурентну позицію на вітчизняному та зовнішньому ринках й забезпечити довготривале успішне стале функціонування на основі росту їх ефективності та фінансової стійкості. Дослідження способів та прийомів оцінки конкурентного потенціалу аграрних підприємств дозволяє виявити їх специфічні риси, врахувати переваги й недоліки, що покращить стан не тільки окремих суб'єктів господарювання, але й галузі в цілому Метою статті є авторська розробка методики та прийомів оцінки конкурентного потенціалу агарних підприємств з врахуванням особливостей зовнішнього і внутрішнього середовища зазначених суб’єктів господарювання. Результати. Для обґрунтування ефективних рішень щодо розвитку конкурентного потенціалу та підвищення ефективності його використання необхідне належне методичне забезпечення визначення його рівня. Проведений аналіз чисельних підходів до його оцінювання дозволяє стверджувати, що одностайне розуміння серед авторів відсутнє. Для досягнення поставлених цілей дослідження, відповідно до структури конкурентного потенціалу запропоновано методичний підхід до його оцінювання, який об’єднує зовнішні та внутрішні компоненти. Внутрішні компоненти запропоновано оцінювати як функціональну складову, що об’єднує локальні потенціали та відображає спроможність підприємства як соціально-економічної системи генерувати конкурентні переваги, та рівень реалізації конкурентних переваг на підприємстві. Зовнішні компоненти запропоновано розглядати з точки зору ресурсного забезпечення та ринкової складової. Визначення рівня ресурсного забезпечення здійснено крізь призму екологічних і соціальних аспектів. Ринкова складова відображає тенденції динаміки виробництва та цін на основні продукти сільськогосподарського виробництва.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1153
ISSN: 2524-0455
Розташовується у зібраннях:Випуск 4

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
apie_2020_r04_a09.pdf244.27 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.