Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/975
Title: Інструментарій функціональної підготовки управлінського персоналу в менеджменті організації
Other Titles: Tools for functional training of management staff in the management of the organization
Authors: Байрачна, Оксана Костянтинівна
Keywords: персонал;інструментарій;функціональна підготовка;менеджмент;методи навчання персоналу;підприємство;організація;personnel;tools;functional training;management;methods of personnel training;enterprise;organization
Issue Date: 2020
Publisher: ТОВ «Стильна типографія»
Citation: Байрачна О. К. Інструментарій функціональної підготовки управлінського персоналу в менеджменті організації. Актуальні проблеми інноваційної економіки. 2020. № 1. С. 92-97.
Series/Report no.: Актуальні проблеми інноваційної економіки;№ 1
Abstract: Вступ. Персонал відіграє важливу роль в успішній діяльності будь-якого підприємства. Кадрова складова вимагає належної уваги в системі його менеджменту, зокрема в частині впровадження заходів щодо підвищення професійного рівня, розвитку, самовдосконалення персоналу. Належна мотивація висококваліфікованих працівників є запорукою зростання конкурентоспроможності підприємства. Метою наукового дослідження є розвиток інструментарію функціональної підготовки управлінського персоналу в менеджменті організації. Результати. Охарактеризовано сучасну ситуацію на ринку праці. Наведено види особистісного розвитку персоналу підприємств (організацій). Обґрунтовано сутність і роль сучасних методів навчання персоналу (кейснавчання, тренінги, метод поведінкового моделювання, сторітеллінг, екшн-навчання, баскет-метод, стеження, коучинг, майстер-клас). Охарактеризовано необхідні умови для впровадження методів навчання персоналу у процесі функціональної підготовки управлінських кадрів. Запропоновано декомпозицію потенційних можливостей управлінського персоналу підприємства (організації). Визначено сутність професійної компетентності. Виділено базові складові технології розвитку персоналу. Досліджено світовий досвід забезпечення ефективноїдіяльності підприємства в частині роботи з персоналом. Узагальнено перелік проблем у системі підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікаціїкадрів. Обґрунтовано доцільність впровадження у практиці підприємств стратегії управління персоналом і стратегії безперервного навчання персоналу. Визначено поняття «розвиток персоналу» з позиції процесного підходу й виділено його складові. Охарактеризовано роль служби, яка відповідає за управління розвитком персоналу на підприємстві. Висновки. Доведено необхідність здійснювати управління розвитком персоналу з позиціїпотреб підприємства та працівника. Обґрунтовано, що прискорення темпів модернізації виробництва вимагає постійного оновлення навичок, знань і кваліфікацій персоналу з метою забезпечення його розвитку та успішної діяльності підприємства.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/975
ISSN: 2524-0455
Appears in Collections:Випуск 1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
18.pdf300.56 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.