Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/9740
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСитар, О.В.-
dc.contributor.authorСтороженко, В.О.-
dc.contributor.authorКосян, А.М.-
dc.contributor.authorТаран, Н.Ю.-
dc.date.accessioned2022-10-19T16:36:46Z-
dc.date.available2022-10-19T16:36:46Z-
dc.date.issued2012-12-17-
dc.identifier.citationСитар О.В., Стороженко В.О., Косян А.М., Таран Н.Ю. Фенольні антиоксиданти у проростках гречки в культурі in vitro. Вісник ХНАУ. Серія : Біологія. 2014. №3(33). С.66-71.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/9740-
dc.description.abstractО.В. Ситар, В.А. Стороженко, А.М. Косян, Н.Ю. Таран. Фенольные антиоксиданты в проростках гречихи в культуре in vitro. В условиях in vitro была исследована антиоксидантная активность, общее содержание фенолов и композиция фенольных соединений с помощью высокоэффективной жидкостной хроматографии. В экстрактах стеблей из проростков гречки в условиях культуры in vitro была выявлена тенденция к увеличению общего содержания фенолов и высокая антиоксидантная активность. В этих условиях наблюдали высокое содержание хлорогеновой кислоты как в листьях, так и в стеблях проростков гречихи по сравнению с другими фенольными соединениями. Также в проростках гречихи были идентифицированы кофейная кислота, катехины, галловая кислота и кумаровая кислоты, кверцетин.uk_UA
dc.description.abstractO.V. Sytar, V.O. Storozhenko A.M. Kosyan, N.Yu. Taran. Phenolic antioxidants in buckwheat seedlings in culture in vitro. Antioxidant activity, total phenols and phenolic composition was investigated by high performance liquid chromatography in vitro conditions. In extracts of seedling stems of buckwheat (in vitro culture) was identified the tendency of increasing of total phenol content and high antioxidant activity in buckwheat seedlings in vitro. In this conditions observed the high content of chlorogenic acid in leaves and stems of buckwheat seedlings as compared to other phenolic compounds. Caffeic acid, catechin, gallic acid, coumaric acid and quercetin were also identified in seedlings of buckwheat.uk_UA
dc.description.abstractСитар О.В., Стороженко В.О., Косян А.М., Таран Н.Ю. Фенольні антиоксиданти у проростках гречки в культурі in vitro. В умовах in vitro було досліджено антиоксидантну активність, загальний вміст фенолів та композицію фенольних сполук Fagopyrum tataricum за допомогою високоефективної рідинної хроматографії. В екстрактах стебел з проростків гречки в умовах культури in vitro була виявлена тенденція до збільшення загального вмісту фенолів та висока антиоксидантна активність. За цих умов спостерігали високий вміст хлорогенової кислоти, як в листках, так і в стеблах проростків гречки порівняно з іншими фенольними сполуками. Також у проростках гречки були ідентифіковані кофейна кислота, катехіни, галлова і кумарова кислоти та кверцетин.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків : ХНАУuk_UA
dc.subjectFagopyrum tataricumuk_UA
dc.subjectантиоксидантна активністьuk_UA
dc.subjectфенолиuk_UA
dc.subjectкультура in vitrouk_UA
dc.subjectantioxidant activityuk_UA
dc.subjectphenolicsuk_UA
dc.subjectin vitro cultureuk_UA
dc.subjectантиоксидантная активностьuk_UA
dc.subjectфенолыuk_UA
dc.titleФенольні антиоксиданти у проростках гречки в культурі in vitrouk_UA
dc.title.alternativePhenolic antioxidants in buckwheat seedlings in culture in vitrouk_UA
dc.title.alternativeФенольные антиоксиданты в проростках гречихи в культуре in vitro  uk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Вісник Харківського національного аграрного університету ім. В. В. Докучаєва. Серія "Біологія" 2013, № 1 (28)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
statya_sytar_storozhenko_kosian_taran_fenolni_antyoksydanty_u_prorostkakh_hrechky_v_kulturi_in_vitro.pdf271.1 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.