Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/9647
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorСитар, О. В.-
dc.contributor.authorСтороженко, В. О.-
dc.contributor.authorКосян, А. М.-
dc.contributor.authorТаран, Н. Ю.-
dc.date.accessioned2022-10-19T08:36:16Z-
dc.date.available2022-10-19T08:36:16Z-
dc.date.issued2013-
dc.identifier.citationСитар О. В., Стороженко В. О., Косян А. М., Таран Н. Ю. Фенольні антиоксиданти у проростках гречки в культурі in vitro. 2013. № 1 (28). С. 66 - 71uk_UA
dc.identifier.otherУДК 633.14:633.11:581.19:581.13:577.15-
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/9647-
dc.description.abstractВ умовах in vitro було досліджено антиоксидантну активність, загальний вміст фенолів та композицію фенольних сполук Fagopyrum tataricum за допомогою високоефективної рідинної хроматографії. В екстрактах стебел з проростків гречки в умовах культури in vitro була виявлена тенденція до збільшення загального вмісту фенолів та висока антиоксидантна активність. За цих умов спостерігали високий вміст хлорогенової кислоти, як в листках, так і в стеблах проростків гречки порівняно з іншими фенольними сполуками. Також у проростках гречки були ідентифіковані кофейна кислота, катехіни, галлова і кумарова кислоти та кверцетин.uk_UA
dc.description.abstractAntioxidant activity, total phenols and phenolic composition was investigated by high performance liquid chromatography in vitro conditions. In extracts of seedling stems of buckwheat (in vitro culture) was identified the tendency of increasing of total phenol content and high antioxidant activity in buckwheat seedlings in vitro. In this conditions observed the high content of chlorogenic acid in leaves and stems of buckwheat seedlings as compared to other phenolic compounds. Caffeic acid, catechin, gallic acid, coumaric acid and quercetin were also identified in seedlings of buckwheat.uk_UA
dc.description.abstractВ условиях in vitro была исследована антиоксидантная активность, общее содержание фенолов и композиция фенольных соединений с помощью высокоэффективной жидкостной хроматографии. В экстрактах стеблей из проростков гречки в условиях культуры in vitro была выявлена тенденция к увеличению общего содержания фенолов и высокая антиоксидантная активность. В этих условиях наблюдали высокое содержание хлорогеновой кислоты как в листьях, так и в стеблях проростков гречихи по сравнению с другими фенольными соединениями. Также в проростках гречихи были идентифицированы кофейная кислота, катехины, галловая кислота и кумаровая кислоты, кверцетин.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: ХНАУ ім. В. В. Докучаєваuk_UA
dc.relation.ispartofseriesБіологія;№ 1 (28)-
dc.subjectFagopyrum tataricum, антиоксидантна активність, феноли, культура in vitrouk_UA
dc.subjectFagopyrum tataricum, antioxidant activity, phenolics, in vitro cultureuk_UA
dc.subjectFagopyrum tataricum, антиоксидантная активность, фенолы, культура in vitrоuk_UA
dc.titleФенольні антиоксиданти у проростках гречки в культурі in vitrouk_UA
dc.title.alternativePhenolic antioxidants in buckwheat seedlings in culture in vitrouk_UA
dc.title.alternativeФенольные антиоксиданты в проростках гречихи в культуре in vitrouk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Вісник Харківського національного аграрного університету ім. В. В. Докучаєва. Серія "Біологія" 2013, № 1 (28)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
vestnik_hnau_2013_01_066-071_sytar_et_al.pdf271.1 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.